Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.33.hét
2023. augusztus 13. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.33.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánlóval várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét találtam néhány érdekes játékot a hazai aukciós oldalak kínálatában, ami a gyűjtők és a nosztalgiázók érdeklődését is felkeltheti.
Tartsatok velem és nosztalgiázzunk ezúttal is együtt!

retro-dmsz-ikarus-825c_1_big.jpg

DMSZ Ikarus - Gyerekkorunkban minden óvodában lehetett találkozni a DMSZ műanyag játékaival, amelyek közül a fiúk kedvence az Ikarus busz és a Csepel teherautó volt.
Az akkoriban gyakorinak számító játékok mára igazi ritkaságokká váltak. Most egy eladó Ikarus buszon akadt meg a szemem, ami egészen szép állapotban maradt meg. Érdemes lehet figyelnetek a 24.000 Ft-on álló aukcióra, ami ráadásul hamarosan le is jár,

lemez-mozdony-1970-es-evekbol-nagy-40-cm-mukodik-lendkerekkel-nem-lemezarugyar-635c_4_big.jpg

MF-804 International Express - A kínai játékokat kedvelők számára is hoztam ma egy érdekesebb darabot, ami nem más mint a lendkerekes szerkezettel szerelt MF-804-es International Express vonat.
A játék készült elemes változatban is bolygókerekes szerkezettel, de ez az egyszerűbb változat, ami persze nem jelenti azt hogy kevésbé érdekes.
Most ehhez a klassz régi kínai játékhoz 6500 Ft-os áron juthattok hozzá.

retro-muanyag-jatek-mazsola-17-cm-foxi-maxi-23-cm-falikep-falidisz-a35c_1_big.jpg

Fali mesefigurák - A 70-es években nagyon népszerűek voltak a gyerekszoba falára kerülő különböző műanyag figurák.
Ezekkel igyekeztek a szülők feldobni a gyerekszobák hangulatát több-kevesebb sikerrel. Most két ilyen figurát tudtok megszerezni. Az egyik figura Mazsola, míg a másik Foxi Maxi. A régi figurák szép állapotban vannak, így nem is olyan sok értük az eladó által kért minimum 3500 Ft.

regi-kinai-kockajatek-kirako-regi-jarmuvek-auto-hajo-traktor-vonat-wb343-jelzessel-a35c_1_big.jpg

Picture Cubes WB-343 - A kínai képkirakós kockajátékról még 2019-ben született egy bejegyzés az oldalon és nekem akkor nagyon tetszett ez a klasszikus játék, ami gyönyörűen visszaidézte a gyerekkor emlékeit.
Most ezt az élményt Ti is átélhetitek ha beszálltok az eredeti dobozos, hiánytalan játék licitjében, ami 2550 Ft-ról indul. Ennyi pénzért ez a régi játék komolyan mondom, hogy ajándék.

regi-jatek-orosz-urjarmu-825c_1_big.jpg

Straume Planetohod - A Planetohodról is már régebben írtam a blogon (elég rövidke írást), de most akár nektek is lehet egy viszonylag jó állapotban megmaradt Straume űrjárművetek.
A bolygókerekes játék érdekes pontja a kupola, ami alatt színes fények világítottak. Most egy ilyen játékhoz juthattok hozzá a ritkább piros színben egészen jó áron ha szerencsétek van.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5118192495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása