Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.23.hét
2023. június 04. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.23.hét

Ha vasárnap, akkor a szokásos ajánló rovattal várlak benneteket. Ezúttal is szétnéztem a hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után kutatva és szerencsére találtam is érdekes játékokat, amelyekkel a gyűjtők és nosztalgiázók is múlathatják az időt.
Tartsatok velem és nézzük meg együtt mi is akadt ma a horgomra!

felelj-gyorsan-magyar-es-nemet-ketnyelvu-tarsasjatek-az-1930-as-evekbol-palyi-jeno-37-jelz-fa3c_1_big.jpg

Felelj gyorsan! - Egy érdekes társasjátok ajánlok a figyelmetekbe a háború előtti időszakból. A Felelj gyorsan! társasjátok jellemzője volt, hogy német és magyar nyelven is szerepeltek a kérdések a lapokon.
Igazából a játékot érthető okból nem ismerem, de azt gondolom hogy a játéktáblán található betűknek komoly szerepe van a játék során.
A licit ebben az esetben 1 Ft-ról indul.

piff-puff-retro-tarsasjatek-trial-1d3c_1_big.jpg

Piff-Puff - A 80-as évek egyik meghatározó játékgyártója volt itthon a Plastolus, akiktől igazán érdekes játékokat kaptunk.
Ezek közé tartozott a fegyverekkel felszerelt Piff-Puff is, ahol különböző céltáblákat kellett lelőnünk. Érdekes kis játék volt, de valamiért igazán átütő sikert nem sikerült vele elérni.
Szerencsére azért ennek ellenére is megmaradt belőle néhány darab szép állapotban, amelyek közül most az egyik a Tietek lehet. Az eladó fixen 3000 Ft-ot szeretne kapni ezért a régi magyar játékért.

kerekpar-tomorgumis-7d3c_1_big.jpg

Kerékpár - Gyerekkorunkban fontos szerepet töltött be a bringa. Szinte mindenhova bringával mentünk és már egészen kicsi korunktól kezdve tekertük a pedálokat.
A kicsik első két kerekű biciklijei vagy a Szovjetunióban, vagy az NDK-ban készültek. Az NDK bringák jellemzője volt többek között a tömör kerék és direkt hajtás, azonban mi ezen hiányosságok mellett is imádtuk a bringázást és képesek voltunk mint az őrültek tekerni ezeken a kerékpárokon.
Az nem mondom, hogy az élményt újra átélhetitek, ha megveszitek az 5000 Ft-ért hirdetett régi bringát, de az emlékeket kiválóan feltudjátok idézni vele.

autokvartett-forma-1-1992-retro-autoskartya-eredeti-dobozaban-9d3c_1_big.jpg

Forma 1 Kvartett - A Formula 1 népszerűsége hatalmasat ugrott, amikor a Hungaroringre látogatott a világbajnoki sorozat mezőnye. Ezt használták ki élelmes vállalkozók, akik elkészítették a gyerekek számára  Forma 1 Kvartett kártyát.
A kártyában az akkori időszak F1-es autóival találkozhattak a gyerekek. Már csak nosztalgiából is érdekes lehet a számotokra is a 3612 Ft-os áron kínált kártya.

autokvartett-opel-quartett-1995-retro-autoskartya-eredeti-dobozaban-9d3c_1_big.jpg

Autó Kvartett Opel - Egy viszonylag ritka hazai kártyacsomagot ajánlok most a gyűjtők figyelmébe. Persze azért nem lehet egy lapon említeni a csomagot a klasszikus autóskártyákkal, de mégis sokak számára érdekes lehet a csak Opeleket felvonultató pakli.
Valamikor a 90-es évek elején készülhetett a Bestoy kártyája, ami mára igazi ritkaságnak számít. Ha érdekel benneteket a csomag, akkor mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe a 3612 Ft-ért kínált kártyát.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5918138948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása