Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.18.hét
2023. április 30. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.18.hét

Ha vasárnap, akkor jön az elmaradhatatlan ajánló rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezen a héten ismét szétnéztem az oldalakon és találtam is néhány érdekesebb régi játékot, amelyekkel akár Ti is gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket.

Tartsatok velem és nosztalgiázzunk együtt!

komplett-terepasztal-piko-h0-mozdony-regi-jatek-1ft-nma-9e2c_1_big.jpg

PIKO Komplett Anlage - A PIKO-tól a 70-es, 80-as években a gyerekek számtalan klassz H0-ás TT-s kisvasutat kaptak. Bizonyos darabok külön-külön is megvásárolhatóak voltak, de komplett készleteket is tudtak venni a szülők a gyerekeknek.
A Komplett Anlage az utóbbi kategóriába tartozott. Egy mozdonnyal, vagonokkal és sínekkel felszerelt dobozok várták a gyerekeket, amelyből egy ovális pályát lehetett összerakni és elkezdeni a kisvasutazást.
Most egy ilyen készlet került el egy padlásról és keresi új gazdáját.
A játék sem a dobozt, sem a beltartalmaz illetően nincs tökéletes állapotban, de érdekes lehet a gyűjtők számára.
A licit jelenleg 7510 Ft-on áll.

bandai-ford-gt-japan-bolygokerekes-lemezauto-ab2c_1_big.jpg

Bolygókerekes Ford GT - Japánban is készítettek a gyerekek számára egyszerűbb elektromos játékokat. Ezek sorába tartozott a Bandai által gyártott bolygókerekes szerkezettel szerelt Ford GT is.
A játékon látszik, hogy egyértelműen az olcsóbb kategóriába tartozott, de ennek ellenére is érdekes darab lehet a gyűjtők számára. A licit a játékért 8500 Ft-on áll, ami egy japán játékért annyira nem is sok.

regi-retro-konzol-tv-jatek-hanimex-1-jatek-kazettaval-6c2c_1_big.jpg

Hanimex TV játék - A 80-as évek elején szinte mindenki TV játékot készített. Itthon a Videoton vagy a Hiradástechnikai Szövetkezet gépeivel találkozhattunk, de nyugatról hasonló tudású gépek folyamatosan szivárogtak be hazánkba.
Ilyen gép volt a Hanimex által gyártott TV játék is, ami cserélhető kazettával várta a gyerekeket. Persze a játékok itt is a megszokottak voltak, így teniszezni, falteniszezni, jégkorongozni tudtunk leginkább ezzel a TV játékkal is.
Most egy ilyen Hanimex gépet szerezhettek meg, amiért az eladó fixen 10.000 Ft-ot szeretne kapni.

mercedes-c-111-elemes-orosz-automodell-retro-jatek-regiseg-fe2c_1_big.jpg

Bolygókerekes Mercedes C111 - A Mercedes C111-es megjelenése számtalan játékgyártót megihletett. Persze ne gondoljátok, hogy csak nyugaton ugrottak a játékgyártók a csillagos márka különleges autójára. A szocialista blokk országaiban is készültek a német sportkocsi alapján játékok.
Most egy szovjet változatot mutatok be nektek, ami bolygókerekes hajtással várta a gyerekeket. Ha kedvelitek a KGST játékokat, akkor érdemes figyelnetek az 5900 Ft-os árról induló aukciót.

ites-auto-draha-autopalya-retro-regi-auto-1ft-nma-9e2c_3_big.jpg

ITES Autodraha - A 70-es években kicsiny hazánkban leginkább a Prefo és az ITES autópályái voltak elérhetőek a gyerekek számára. Nyugaton a Carrera volt a menő, de mi még csak hírből sem halllottunk erről a márkáról. Nekünk itt volt a két szocialista gyártó, akiknek a játékaival nagyszerűeket tudtunk szórakozni.
Most ezt az élményt élhetitek át újra egy ITES versenypálya segítségével, ami egészen szép állapotban maradt meg.
A licit a játékért jelenleg 2200 Ft-on áll, így érdemes figyelnetek az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5418114224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása