Schenk katonák és kiegészítők
2023. április 18. írta: ToyaHSW

Schenk katonák és kiegészítők

schenk_1.JPG

Igazából nem vagyok egy nagy Schenk gyűjtő, de a Gyenes Zsuzsannától kapott játékok között bizony megbújt néhány darab Schenk figura és elég nagy mennyiségű kiegészítő is, így arra az elhatározásra jutottam, hogy egy bejegyzést mindenképpen szánok a hazai játékgyártás ezen különleges gyártójára.
A Schenk játékokat a Schenk Károly által vezetett vállalkozás készítette. A Schenk kifejezetten műanyag játékok gyártására szakosodott, de azért a kínálatukba még egy társasjáték is belefért.
A legsikeresebb játékuknak a Playmobil figurák utánzata és az ahhoz készült kiegészítések számítottak.
Ez a játék itthon hatalmas sikert ért el, hiszen lényegében a Playmobillal megegyező méretű és közel azonos kidolgozású játékokhoz juthattak a gyerekek sokkal olcsóbban.

A Schenk termékek sikere az áron kívül még a sokoldalúságukon múlt. A figurák megvásárolhatóak voltak egyenként, de akár készleteket is vásárolhattak a szülők.
Ezen kívül kiegészítőkkel és épületekkel is feldobhatták a gyerekek a játékot.
A legnépszerűbb terméknek a Várkastély és a Lovagvár számított, amelyeket nagyszerűen meglehetett tölteni élettel (ágyúkkal, lovas katonákkal, szekerekkel és más kiegészítőkkel).

Hozzám most csak néhány figura, lovacska és kiegészítők kerültek, de hátha előbb-utóbb egy várat tudok majd benépesíteni a figurákkal és más kiegészítőkkel és akkor majd a múzeumban egy komplett Schenk várral is találkozhattok majd.

Nézzük akkor mivel is gazdagodott a gyűjtemény. Érkezett két ló és a lovakhoz néhány érdekes színű nyereg, valamint a lovagi korra jellemző takaró palást, sőt még egy lófejre felrakható díszt is találtam a csomagban.
A figurák között két változat található meg, amelyek közül szerintem nem mindegyik Schenk, de mivel a csomagban jött, így ezeket is ide soroltam. A figurákhoz számtalan apró kiegészítő is tartozik.
Ezek között megtalálhatóak a karvédők és a különböző féle kalapok és övek is.

Természetesen a kellékek tárháza is elég bőséges. Vannak itt pisztolyok, puskák, kések, kardok, bárdok, de még zászlót, trombitát és pajzsot is találtam.
A kardokból és a pisztolyokból három-három típust találtam, amelyek valószínűleg más-más játékhoz készültek kiegészítésnek. Persze ezeket az eszközöket a gyerekek szabadon cserélgették a figurák kezeiben, ezzel is érdekesebbé téve a játékot.

Remélem a gyűjtemény bemutatásakor már egy egész kis Schenk armadával tudlak benneteket meglepni, de jelenleg még nincs komoly gyűjtemény ebből a népszerű hazai játékból.
A most érkezett darabokról pedig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr918105442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása