Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.16.hét
2023. április 16. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.16.hét

Ha vasárnap, akkor az elmaradhatatlan ajánlóval várlak benneteket az oldalon. Ezen a héten ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalak kínálatában érdekes régi játékok után.
Szerencsére ezúttal is akadtak klassz darabok, így érdemes lesz ma is velem tartanotok.

regi-retro-autokvartett-autos-kartya-dobozaban-kek-hatlap-jatekkartya-60-as-evek-magyar-jatek-492c_10_big.jpg

Autó kvartett kártya - A fiúk imádták anno az autóskártyákat, ahol soha nem látott márkákkal és típusokkal találkozhattunk. Talán ennek is köszönhették itthoni sikerüket az autóskártyák, amelyekből elég komoly mennyiség fogyott el a 60-as, 70-es és 80-as években.
Most egy korai darabot találtam érdekesnek a számotokra, amit aukción próbálnak meg értékesíteni. 71 lapról van szó, amelyek bár használtak, de valószínűleg egy paklit össze lehet belőlük hozni.
A kék hátlapos pakli árverése 4900 Ft-on áll, így érdemes lehet figyelnetek.

blizzard-versenyauto-gdr-dobozos-70-es-evek-d92c_72_big.jpg

Blizzard NDK játékautó - Az NDK játékgyártásában a lemezjátékok az MSW, MSB kötelékében történtek. Ott készültek olyan csodálatos játékok mint a mai ajánlatban szereplő PB&G Blizzard Buggy is.
A játék eredeti dobozával várja következő gazdáját és az állapota is elég ígéretes. Sajnos a működéséről nincsenek információk, de mivel ez egy 'hátrahúzós' autó volt, így elképzelhető hogy az évek alatt a belül található szerkezet már nem igazán működőképes.
Jelenleg az aukción 3490 Ft-os licittel lehettek nyerők, ennyit pedig simán megér a játék.

cab-ciklamen-100-retro-magyar-hatalmas-hoki-e82c_5_big.jpg

Ciklámen 100 Jéghoki - Őszintén szóval fogalmam sem volt eddig, hogy asztali jégkoron játék itthon is készült volna. Pedig nagyon úgy fest, hogy a képen látható Ciklámen 100 névre keresztelt játék hazai termék.
Persze nem sokban tér el a szovjet és cseh játékoktól, de a figurák mindenesetre sokkal szebben és részletesebben kidolgozottak.
Ez egy igazi relikvia lehet bárki számára, aki benevez a 16794 Ft-ért kínált játék aukciójára.

cab-retro-tank-dobozos-962c_2_big.jpg

Elemes tank - A kínai játékgyártás tele van érdekes darabokkal. Ezek közé tartozik a most figyelmetekbe ajánlott bolygókerekes harckocsi is, ami már a modernebb időszakból származik.
A játék már műanyagból készült, azonban a lemezből készült testvéreihez hasonlóan itt is az ágyúcső villogott menet közben. Eredeti dobozban keresi új szerető gazdáját a játék, ami persze nincs tökéletes állapotban.
Ha kedvelitek a kínai játékokat, akkor érdemes lehet figyelnetek a jelenleg 3493 Ft-on álló aukcióra.

abc-radio-mikrolin-junior-retro-radio-epito-e82c_1_big.jpg

Mikrolin Junior Rádióépítő készlet - A szocialista játékgyártásban időnként feltűntek különböző elektronikai építőkészletek, amelyekből az érdeklődő fiatalok valami működő dolgot tudtak összehozni.
A kis elektronikai műszerészek számára készítettek ilyen játékokat a Szovjetunióban, az NDK-ban és természetesen itthon is. Itthon ezt a feladatot a Videoton és a Mikrolin vállalta magára.
Most az utóbbi által gyártott Rádióépítő készlet Junior változatát ajánlom a figyelmetekbe. Nem túl gyakori darab, így ennek megfelelően alakul a készlet ára is.
Az eladó 17990 Ft-os árral indította az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1318103842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2023.04.17. 17:27:12

A rádió-építő készlethez bár volt némi műszaki leírás, a lényeg mégis az ifjúság technikai készségeit növelni szándékozó tárgybeli tévé-adás volt. Heti egy alkalommal (azt hiszem vasárnap délelőtt) egy tévéműsor-sorozat keretében építhették meg a gyerekek a rádiót - ami önállóan nem tudott megszólalni, hangszóró vagy fülhallgató nem volt a készletben, ezeket még be kellet szerezni. Nincs adat hogy hány gyerkőt vált ettől motíválttá az elektronikai szakmák iránt.
süti beállítások módosítása