Profix Fagyi
2023. március 14. írta: ToyaHSW

Profix Fagyi

profixfagyi_1.JPG

Ismét egy érdekes játékot szeretnék bemutatni nektek, amit a Gyenes Zsuzsannától kapott játékok közt találtam. Ezúttal az igazán érdekes nevet viselő Profix Fagyit mutatom majd be nektek.

A Profix itthon leginkább a különböző műanyag építőjátékaival szerzett népszerűséget a gyerekek körében, de társasjátékok és járművek is készültek az aprócska cégnél.
A ma bemutatásra kerülő Profix Fagyi is náluk készült, így rögtön bele is vágok a játék bemutatásába.

Persze azt ne gondoljátok, hogy a Profixnél saját fejlesztés után készültek el ezzel a játékkal, mivel külföldön már évekkel korábban forgalomba kerültek a hasonló játékok Ice Cream Shooter néven.
Ezektől a nyugati játékoktól egyáltalán nem tért el a Profix Fagyi, így a bemutatásnál lényegében az Ice Cream Shooter játékot is megismerhetitek.

Vágjunk is rögtön a közepébe.

A játékot meglátva elsőre olyan benyomást kelt mintha egy tölcséres fagyit látnánk. Alul a jellegzetes ostya tölcsért kapjuk meg műanyagból, míg a gombóc fagyit egy habszivacsból készült labda helyettesíti.
A tölcsér kidolgozása alapvetően igényes. Ez persze nem a véletlen műve, hiszen a műanyag alkatrész gyakorlatilag az utolsó mintáig megegyezik a nyugati testvérével - egyetlen különbség a felirat, ami itt Profix Fagyi az eredeti helyett.
A tölcsér oldalán egy ravasz kapott helyet, amit a gyerekek meghúzva lőhették ki a habszivacs labdát.
A tölcsér belső részén volt megtalálható egy rögzítő tengely és a kioldó zár. A rögzítő tengelyre csúszott fel a habszivacs labda, amit a kis zár rögzített és a tölcsér külső részén található ravasszal volt kioldható.

A játék másik fontos része a habszivacs gombóc fagyi volt. Ez persze csak látszólag volt habszivacs, ugyanis belül egy rugós műanyag hüvely volt benne, ami akkor lett megfeszítve, ha a gömböt a tölcsérbe toltuk.
Ezen kívül még egy madzag volt a játék tartozéka, ami megakadályozta, hogy a gömb túlságosan messzire repüljön vagy elvesszen.
A nyugati játékokon a készítők egy kicsit ráfeszültek a témára és igyekeztek színes habszivacs gömbökkel reálisabbá varázsolni a játékot, de a Profix ilyen részletekre már nem figyelt. Ennek köszönhetően csak egy sima szivacs színű gömböt kaptak a magyar gyerekek.

Persze ettől függetlenül remekül lehetett szórakozni a játékkal, amivel itthon azért a Profix Fagyi megjelenéséig nem nagyon találkozhattak a gyerekek.
Az újdonság persze egy idő után unalmassá vált a gyerekek számára és ennek köszönhetően gyakran végezte a szemetesben ez az érdekes játék is. Szerencsére hozzám most egy valódi működőképes darab került, aminek nagyon örülök.
Természetesen amint lehetőség nyílik rá a játékot megmutatom majd nektek személyesen is, de addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2918071980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_kolléga_ · https://radicspeter.hu 2023.03.15. 21:05:40

tkp mit lehet(ett) ezzel "játszani"?
süti beállítások módosítása