Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.8.hét
2023. február 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.8.hét

Ha vasárnap, akkor az elmaradhatatlan ajánló rovattal érkezem az oldalra, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem a figyelmetekbe ajánlani érdekes és különleges régi játékokat.
Szerencsére ismét találtam nekem tetsző régi játékokat, amelyekre akár Ti is lecsaphattok. Tartsatok velem és utazzunk vissza a 60-as, 70-es évekbe!

ritkasag-regi-retro-autos-kvartett-auto-kvartett-autoskartya-1-891c_1_big.jpg

Piatnik Autókvartett - A különböző kvartett kártyák nem csak itthon, hanem külföldön is nagyon népszerűnek számítottak a gyerekek körében.
A Piatnik cég is gyártott ilyen kártyákat, amelyek között a legnépszerűbbnek a különböző autós kártyák számítottak. Most egy nagyon szép állapotban megmaradt régi darabot ajánlok a figyelmetekbe. A kicsik magukban is nagyon szépek és a kártya állapota is gyönyörű, így érdemes lehet figyelnetek minimum 4999 Ft-ért megvásárolható játékot.

retro-muanyag-gyerekjatek-pebe-epitojatek-891c_1_big.jpg

PEBE építőjáték - Ha a szocialista építőjátékokról ejtünk szót, akkor nem szabad kifelejteni a sorból az NDK PEBE játékait sem.
A LEGO-hoz erőteljesen hasonlító építőjátékkal szinte minden szocialista országban találkozhattak a gyerekek. Az építményeinknek csak a fantázia és az elemek száma szabhatott határt, ami akkoriban nagyon népszerűvé tette a készletet.
Bár minőségben nem vehette  fel a versenyt a LEGO-val a játék, de nekünk akkoriban ez jutott.
Most egy egészen szép állapotban megmaradt készlethez juthattok hozzá fix 3000 Ft-os áron.

mozdony-kvartett-nemet-nyelvu-vonatos-kartya-diesel-und-e-loks-quartett-791c_5_big.jpg

Mozdony kvartett - Ma már ajánlottam egy kvartett kártyát a figyelmetekbe, de egy másik paklin is megakadt a szemem. A 70-es években készült csomagban mozdonyokkal játszhattak a gyerekek, ami hasonló élményt nyújtott mint az autós csomag.
Itt is lehet teljesítményre, sebességre és más egyéb tulajdonságokra játszani. A csomag nem túl gyakori itthon, így érdemes lehet lecsapnotok a fix 1500 Ft-ért hirdetett játékra.

retro-flipper-hianyos-serult-791c_5_big.jpg

Űrhajós tivoli - A Tivoli játékok leginkább a 70-es években örvendtek nagy népszerűségnek a gyerekek körében. A tivolikban kilőttük a golyót, majd erősen szurkoltunk, hogy a lehető legnagyobb értékbe essen be az.
Nem volt egy túlzottan interaktív játék, de ennek ellenére tömegével gyártották a nagyobb és kisebb játékokat.
A nagyobbak táborát erősítette az űrhajós tivoli is, ami remek grafikával igyekezett lenyűgözni a gyerekeket. Most egy hiányos darabra csaphattok le, amin néhány golyófogó hiányzik. Ezeket manapság nagyon egyszerű pótolni 3D nyomtatással, így azt javaslom csapjatok le az 1999 Ft-os indulóáron hirdetett játékra.

regi-babakocsi-baba-kocsi-felujitasra-dekoracionak-791c_1_big.jpg

Régi babakocsi - Tudom a képek valóban szörnyű állapotot tükröznek, de ez  egy felújításba szívesen belevágó gyűjtő igazi álma.
Ez a babakocsi jobb sorsra érdemes és szerintem az állapota alapján a felújítás nem is reménytelen eset. Ehhez persze sok kitartás és energia kell, de remélem akad köztetek valaki, aki újra régi fényébe hozza majd a most 5000 Ft-ért kínált babakocsit.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4118053450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása