Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.51.hét
2022. december 18. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.51.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben az eddig megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem nektek érdekes és különleges régi játékokat összegyűjteni.
Szerencsére ismét ráakadtam néhány klasszikus gyűjteménybe illő játékra, így azt javaslom tartsatok ma is velem!

piko-kybernet-autok-dobozzal-csomagban-560c_1_big.jpg

PIKO Kybernet - Az egykori NDK játékgyártásában fontos szerep jutott az elektromos járműveknek. A gyerekek persze első sorban a távirányítós autókat kedvelték, de volt kereslet az olyan érdekes darabokra is mint a Kybernet.
A Kybernet lényegében egy műanyag elemekkel programozható játékautó volt, ami az elemeknek megfelelő irányba haladt. A gyerekek így néhány egyszerű lépésben beprogramozhatták az útvonalat, amit az űrautó bejárt ezt követően.
Most eredeti dobozzal eladó két régi játék. A képek alapján az egyik leginkább alkatrésznek jó, de a két kocsiból egészen biztosan ki lehet hozni egy korrektül működő játékot.
A licit 5000 Ft-ról indul.

retro-trafik-jatek-szett-80-s-evek-e60c_1_big.jpg

Trafikos játékok - A trafikos játékoknak hatalmas kultusza volt az én fiatal koromba. Szinte mindig elsétáltunk a környékbeli trafikokhoz és megnéztük a felhozatalt és a fagyira szánt pénzünkön gyakran vásároltunk valami hülyeséget, amivel 5-10 percig egészen jó elszórakoztunk.
Most egy ilyen trafikos játékcsomagot hoztam nektek, amiben a különböző fegyvereken kívül logikai és türelemjátékok találhatóak meg.
A csomagért az eladó 3990 Ft-ot kér fixen.

rubik-buvoskarika-830c_2_big.jpg

Rubik Magyar Gyűrű - A Rubik játékok a 80-as években nagyon fontos szerepet töltöttek be az életünkben. Kezdődött minden a Rubik kockával, de később a dominóval és egyéb játékokkal folytatódott a sor.
Ebbe a sorba illeszkedett be a Magyar Gyűrű is, amiből több változat is készült.
Most az egyszerűnek számító kettes változatot ajánlom a figyelmetekbe, amiért az eladó minimum 990 Ft-ot szeretne kapni.

lemezarugyari-lendulet-malev-tu-104-repulogep-hianyos-allapotban-360c_2_big.jpg

Lemezárugyár Lendület Tu-104 - A Lemezárugyárnál számtalan érdekes lendkerekes játék készült lemezből. ezek között az autókon kívül megtalálhatóak voltak a repülőgépek is, amelyek közül most egy igazán érdekes darabot mutatok be nektek.
Ez pedig nem lesz más mint a Tu-104-es repülőgép, ami a hagyományoknak megfelelően Malév festéssel érkezett meg a játékboltok polcaira.
Az eladósorba került repülő persze nincs tökéletes állapotban és vannak rajta hiányosságok is, de ennek ellenére érdekes lehet sokatok számára.
A licit jelenleg 25.000 Ft-on áll ezért a kinccsért.

retro-pisztoly-csomag-d60c_1_big.jpg

Pisztoly csomag - A gyerekkoromban szinte minden vásárban, búcsúban és trafikban is megvásárolhatóak voltak a különböző stílusú pisztolyok, amelyek segítségével westernhősnek vagy akár detektívnek is képzelhettük magunkat.
A kedvenceink a patronos pisztolyok voltak, amelyekkel bőszen lövöldöztünk, de az egyszerűbb műanyag darabokkal is tökéletesen jól tudtunk szórakozni.
Ezeket a nagyrészt műanyagból készült fegyvereket a hazai kisipar gyártotta le. Most hat darabot vehettek egyben ezekből az ikonikus fegyverekből.
Az eladó 3000 Ft-ot szeretne fixen kapni a csomagért, ami nem is annyira magas ár.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5018005432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.19. 19:59:02

Ez a Kybernet mekkora ötlet! Pontosabban az ötlet már gyerekkoromban nekem is eszembe jutott, csak én még valamilyen "fotocellás", azaz optikai leolvasóval ábrándoztam az útvonalkártya követéséről, ez viszont egy működő mechanikus megoldás. A vaterás képeket nézegetve annyi derült ki, hogy kilenc szegmensből áll össze a program, minden szegmens lehet balra vagy jobbra kanyarodó vagy egyenes irányú. A kerekek nem kormányozhatók, hanem egy ötödik kerék van a kocsi alján, azt téríti ki egy mechanizmus attól függően, hogy a programdarabka oldalán mekkora mélyedés van. Nem tudom, mennyire pontosan működött, de remekül elkísérleteztem volna vele gyerekként.

"Durranós" pisztolyból itthonról először csak azt ismertük, amelyben egy papírszalag haladt lövésenként, és a szalagra pöttyentett robbanóanyagra csapott a pisztoly kakasa. Az is jó volt, de Jugoszláviában olyan pisztolyt vettünk, amelynek a forgótárjára egy műanyag gyűrűt kellett ráilleszteni, hat apró hengerrel, azokban volt a robbanóanyag. Sokkal nagyobbat szólt, és még füstje is volt. Dédelgetett kincs volt.

Apám hagyatékában egypár éve megtaláltam a bő negyven éve vett forgótáras fém riasztópisztolyt, rózsapatronnal működött. Hatalmas hangja volt, lángja is, de szép is volt, de ma már az ilyen holmival nem lehet ám akárhol durrogtatni, még bejelentésköteles is. Régen, a szocializmusban még nem volt az, de hol van már a szocializmus. Kénytelen voltam szétszedni és kidobni, a patront meg leadtam a rendőrségen, darabonként leszámolták, nagy feneket kerítettek neki. A második képen levő fekete testű pisztoly hasonlít rá egy kicsit, még az is lehet, hogy ezt sem lehet csak úgy magunkkal vinni.
süti beállítások módosítása