Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.49.hét
2022. december 11. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.49.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 ajánló rovat, amelyben igyekszem a hazai aukciós oldalak kínálatából érdekes, különleges és jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezen a héten is szerencsével jártam és hoztam nektek öt olyan érdekes régi játékot, amire érdemes lehet nektek is lecsapni.

Vágjunk is rögtön a dolgok közepébe!

retro-muanyag-trafikaru-f1versenyauto-70-s-evek-540c_3_big.jpg

Műanyag versenyautó - A 70-es években már rendkívül nagy mennyiségben készültek a fújt technológiával gyártott műanyag játékok, amelyek közül a legismertebbek a DMSZ játékok itthon.
Persze a DMSZ játékokon kívül más termékeket is be lehetett szerezni. Ilyen volt ez a Formula versenyautó is, ami egészen érdekesen néz ki. 
A gyerekek ilyen játékokat húzhattak maguk után vagy guríthattak akár egymásnak is. A most eladásra kínált kisautó egészen szép állapotban maradt meg.
Az eladó a régi műanyag játékért minimum 2200 Ft-ot szeretne kapni, de 2700 Ft-ért azonnal a Tietek lehet a játék.

regi-retro-magyar-superfast-matchbox-autopalya-jatek-auto-palya-trafikaru-grand-prix-030c_1_big.jpg

Grand Prix pályaverseny - A 80-as években a Matchbox kisautókhoz a gyártó pályákat is készített, amin a gyerekek összemérhették az autóik képességeit.
Szinte természetes módon ezt a hazai játékipar egy az egyben lemásolta és forgalomba hozta itthon. Így született meg a Grand Prix Ikerpálya, amivel a gyerekek játszhattak otthon.
A pálya elég ritka szerzet és még az eredeti doboza is megmaradt, ami még tovább növeli az értékét. Ennek fényében a 6000 Ft-ról indított liciten semmi meglepő nincs.

kukori-es-kotkoda-retro-fekete-peter-kartya-640c_2_big.jpg

Kukori és Kotkoda Fekete Péter - Gyerekkorunkban a hazai rajzfilmgyártás a fénykorát élte. Szinte folyamatosan készültek a jobbnál-jobb animációs filmek, amelyeket mi Esti mese formájában kaptunk meg a Magyar Televíziótól.
Az egyik ilyen klasszikus darab a Kukori és Kotkoda volt, ami a gyerekek nagy kedvence volt. Persze a játékgyártók is felismerték a lehetőséget és így született meg a rajzfilmhez készült Fekete Péter kártya is.
Most egy szép állapotban megmaradt kártyával gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket és ezért csak 2000 Ft-ot kell fizetnetek.

ferrari-sonic-control-doboz-agrave-ban-920c_1_big.jpg

Ferrari Sonic Control autó - A 80-as évek elején jelentek meg a hazai játékboltok polcain a különböző Sonic Control autók. Ezeket a kocsikat egy csettegővel kellett irányítani, ugyanis a kocsik a csettintés hatására irányt váltottak (hátra felé kanyarodtak egy irányba, míg előre egyenesen haladtak).
A kínálat egészen elképesztő volt ezekből a távol-keleten készült játékokból, amelyek között olyan elkésztő járművek is megtalálhatóak voltak mint a most eladásra kínált Ferrari.
Igazából ez a kocsi egyik Ferrarira sem hasonlít, de ez akkoriban senkit nem zavart.
Most ehhez az érdekes formájú autóhoz juthattok hozzá eredeti dobozban. Az eladó minimum 5000 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

2db-lemezarugyari-lendulet-auto-230c_5_big.jpg

Lemezárugyár Lendület kisautók - A Lemezárugyárnál számtalan lendkerekes kisautó készült. Ezek között voltak fémből és műanyagból készült játékok is.
Most két viszonylag gyakoribb darabot ajánlok a figyelmetekbe. Az egyik a rendőrségi kék autó, míg a másik a létrával szerelt piros tűzoltóautó. Mind a két játék egészen jó állapotban van, így érdemes figyelnetek az aukcióra ha érdekelnek benneteket a Lemezárugyár játékai.
A licit jelenleg 550 Ft-on áll, ami semmi ezért a két autóért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9517999726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása