Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.46.hét
2022. november 20. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.46.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal találkozhattok az oldalon. Ezúttal is szétnéztem a nagyobb hazai aukciós oldalakon érdekes játékok után kutatva és akadt is néhány darab, ami felkeltette a figyelmemet.
Most ezeket a játékokat mutatom be nektek és ajánlom a Ti figyelmetekbe is.

Vágjunk is bele a nosztalgikus időutazásba!

retro-jatek-harmonika-macska-9dfb_3_big.jpg

Harmonika macska - Az egyik legérdekesebb cseh játék, amit Libuše Niklovának köszönhettek a gyerekek. A neves tervező számtalan harmonika testű állatot tervezett, amit műanyagból el is készített a cseh játékipar. Ezek közül az állatok közül a legismertebb a macska, ami még mai szemmel is elképesztően jól mutat.
Az általam talált darabnál a szemet kell egy kicsit javítgatni, de amúgy korrekt a játék állapota. Persze ez a régi játék már alkalmatlan a játékra, de díszként egy gyűjteményben mindenképpen helye van.
A licit jelenleg 7000 Ft-nál tart, ami elhihetitek hogy nem sok ezért a játékért.

lemezarugyari-hatpalyas-elektromobil-palyaauto-korai-valtozat-reszlegesen-mukodik-9dfb_1_big.jpg

Hat pályás elektromobil - A Lemezárugyárnál bőven készültek érdekes és különleges játékok. Ilyen volt a Packard karosszériába bújtatott Hat pályás elektromobil is, ami egy különlegesség volt a maga idejében.
Az alul található útvonalválasztó segítségével a gyerekek beállíthatták, hogy milyen útvonalon haladjon a játék, amit az le is követett rendkívül szépen.
A most eladósorba került játék persze nincs tökéletes állapotban, de ez a korából is adódik. A játék működik valamilyen szintem és ez már eredmény. Az állapot egészen jó és ez a lényeg.
Ha szeretnétek a gyűjteményetekben tudni ezt a ritkaságot, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 10.000 Ft-on álló aukciót.

autokvartett-autos-kartya-sarga-hatlapos-komplett-megvan-minden-lap-4afb_1_big.jpg

Autó kvartett (Sárga) - A sárga hátlapos Autó kvartett kártya számít a legritkábbnak a hazai gyártású autóskártyák között. Ennek elsődleges oka, hogy ekkor már jóval gyengébb papírt használtak a csomag előállításakor.
A kártya mivel ritka így keresett és ennek megfelelően egy kicsit drága is.
Most egy eladó csomagra találtam rá, ami egészen szép állapotban maradt meg. A hiánytalan csomagért 20.000 Ft-ot kell leszurkolnotok.

retro-jatekok-egyben-fdfb_5_big.jpg

Játékcsomag - Egy csomagot is ajánlok a figyelmetekbe, ami egészen kedvező áron kerülhet a birtokotokba. A csomagban van egy mágneses rajztábla, egy Grand Prix társasjáték és még néhány társasjáték maradvány is.
Amiért érdekesnek találtam a csomagot az a mágneses rajztábla és a Grand Prix társasjáték, amihez szokatlan módon minden autó megvan.
Most ezekhez a játékokhoz egészen kedvező áron juthattok hozzá egy kis szerencsével. A licit 3000 Ft-ról indul!

lemezarugyari-lendulet-packard-cabrio-kopottas-allapotu-mukodokepes-9dfb_1_big.jpg

Lendület Packard - Még egy Lemezárugyáras játékot hoztam nektek a mai ajánlóban. Ha már volt a Hat pályás elektromobil, akkor jöjjön egy Lendület Packard kabrió is.
Ez a játék egy igazi klasszikus, amivel nagyon sokan játszottak gyerekként. Most ezt az élményt idézhetitek vissza a zöld kisautóval.
A játékért a licit 3000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8217983550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása