Torpedó Police Launch
2022. november 19. írta: ToyaHSW

Torpedó Police Launch

torpedopolice_1.JPG

Ezúttal ismét egy járművet szeretnék bemutatni nektek, amit a néhány napja megtalált dobozban találtam. A ma bemutatásra kerülő játék egy hazai másolat lesz, mégpedig a Matchbox Police Launch szinte tökéletes koppintása a Torpedo Police Launch.

Mivel egy másolatot igyekszem majd bemutatni nektek, így elsőként néhány szót kell ejtenem az eredeti változatról is. A Matchbox Police Launch 1977-ben debütált és egészen 2005-ig a Matchbox kollekció részét képezte.
A Police Launch egy kerekeken guruló rendőrségi motorcsónak volt. A játékot néhány műanyag elem (kürt, figurák) tették még érdekesebbé a gyerekek számára.
Az aprócska csónak több változatban is készült és bár a gyártás Angliában indult, a későbbiekben a játék készült Kínában és Makaón is.

Mivel egy rendkívül sikeres és érdekes játékról volt szó, így szinte természetes módon másolta azt le a hazai játékipar is. Sokan kötik a hajót a Metalboxhoz, mivel kiegészítőként gyakran került a csónak a Buggy mellé.
Ennek ellenére csak a Torpedó felirat volt olvasható a játék alján és a Police Launch felirat.
Bár a hajó formáját és nevét szinte egy az egyben átvették a neves gyártótól, azért akadtak különbségek is. Azt kell mondani, hogy a Torpedó változat sokkal érdekesebb és különlegesebb mint a Matchbox motorcsónak.
A külső átdolgozták. Ennek keretében megváltozott a játékon az ablakok formája, kicsit nagyobb lett a fedélzet, a kabin bejárati ajtajának helyére a magyar változaton már plexi került. A szélvédő is megváltozott, ugyanis a magyar változaton az ablak anyagából lett kialakítva a forma, ami sokkal realisztikusabb hatást adott a játéknak mint az eredeti fém szélvédő.
A kabin tetején a Torpedónál egy villogó volt megtalálható, valamint két furat. Egy extra furat a hajó végén is megtalálható volt. Ezekbe a furatokba lehetett különböző kiegészítéseket elhelyezni, ami két kürt volt és egy zászló hátra.
A hajó fedélzete fémből, míg a hajó teste műanyagból készült.
A hajótesten egy olyan extrával is találkozhattak a gyerekek, ami az eredeti változaton nem kapott helyet, ez pedig a hajócsavar volt.
A műanyag hajótest természetesen kapott matricázást is. A matricázás változatos volt, ugyanis míg a kék hajó a Police feliratot kapta meg, addig a sárgára a Sport feliratot helyezték fel.
A hajótest alsó részén voltak megtalálhatóak a kerekek. Ezekből négy darab volt. A műanyagból készült kerekek egy kicsit vékonyabbak voltak mint a Matchbox változat kerekei, de ez egyáltalán nem volt zavaró a játék során. A kerekek egy kicsit mozogtak fel-le irányba, így lényegében tologatás közben egy kicsit lehetett oldalra dönteni a csónakot, ami nagyon király volt.

Összességében egy tisztességesen sikerült másolatot kaptak a magyar gyerekek a Torpedó Police Launch személyében, amivel öröm volt játszani és egyáltalán nem volt kevesebb a Matchbox motorcsónaknál.
Igaz hiányoztak az emberek a hajóról, de a gyerekeket akkoriban a számtalan apró műanyag kiegészítés bőségesen kárpótolta a személyzet hiányáért.

A Torpedó Police Launch is megtekinthető lesz és reményeim szerint valamikor majd a kezetekbe is foghatjátok ezt a játékot is, de addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5317983046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása