Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.43.hét
2022. október 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.43.hét

Ha vasárnap, akkor jön a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem nektek jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat válogatni.
A szerencse ezúttal is mellém szegődött, így tényleg találtam pár érdekes és különleges játékot. Tartsatok velem és nosztalgiázzunk együtt ezúttal is!

lemezarugyari-lendkerekes-eger-mukodokepes-enyhen-serult-allapot-d6fb_2_big.jpg

Lendkerekes egér - A Lemezárugyár játékai között vitathatatlanul minden gyerek megtalálhatta az ízlésének megfelelő játékot. A lendkerekes vonalon persze az autók vitték a prímet, de olyan érdekességekkel is jelentkezett a hazai cég mint a lendkerekes kisegér.
Több változatban is gyártották ezt a játékot, de legtöbben a szürke műanyagból készült változattal találkoztunk. Most Ti is egy ilyen darabbal gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket és ezért csak a 2000 Ft-ról induló licitet kell figyelnetek.

kukori-es-kotkoda-retro-fekete-peter-kartya-c6fb_1_big.jpg

Kukori és Kotkoda Fekete Péter - A Fekete Péter egy igazi kultikus játék volt a 70-es, 80-as években. Számtalan változatban tudták megvásárolni a kártyajátékot a szülők a gyerekeknek.
Az igazi kedvencek a rajzfilmhősök voltak, amelyekből szintén készült ilyen kártya. Ilyen volt a Kukori és Kotkoda pakli is, amiben a népszerű rajzfilm szereplőivel találkozhattak a gyerekek.
A most eladásra kínált kártya igazi ritkaság. Én eddig még nem nagyon találkoztam a csomaggal, így érdemes lehet nektek is elgondolkodni a 2000 Ft-ért kínált hiánytalan kártya megvásárlásán.

piko-alfetta-spider-tavos-auto-dobozaban-hianytalanul-jatszatlan-zsir-d6fb_12_big.jpg

PIKO Alfetta Spider - A PIKO cég hírnevét első sorban a különböző elektromos játékoknak köszönheti. A gyerek körében különösen népszerűek volt az NDK-ban gyártott távirányítós autók.
Ezek közül az egyik volt az Alfetta Spider, ami a szokásos bowdenes távirányítással és levehető tetővel várta a gyerekeket. A játékhoz tartozott még egy sofőr és egy piknik felszerelés is - ez utóbbi nagyon gyakran nincs meg.
Most egy eredeti dobozos, szép állapotban megmaradt hiánytalan játékot ajánlok a figyelmetekbe. A kiváló játékért a licit 9999 Ft-ról indul

regi-retro-nagy-szovjet-orosz-elemes-lemez-geppisztoly-top-allapot-d6fb_66_big.jpg

Szovjet elemes géppisztoly - Nekünk is megvolt itthon a saját elemes gépfegyverünk a Lemezárugyárnak köszönhetően, de a Szovjetunióban is készült hasonló elven működő játék.
A szovjet változat itthon sokkal ritkábbnak számít. Ha volt gyerekkorotokban hasonló fegyveretek, akkor tudjátok mire is volt képes a kelepelő, villogó játék.
Most egy ilyennek gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket, ha figyelemmel kíséritek az 5999 Ft-ért kínált játék aukcióját.

regi-lemezauto-buick-convertible-24cm-1-kerek-hiany-a9-d6eb_1_big.jpg

Minister Deluxe lendkerekes autó - Indiában gyártották a mára kultikusnak számító Minister Deluxe autókat. Ezek a kocsik lendkerekes szerkezettel és fém alvázzal és karosszériával kápráztatták el a gyerekeket.
A kocsikból készült zárt és kabrió változat is, ahogy a színválaszték is elképesztően bőséges volt. Most egy eredeti doboz fehér darabot ajánlok a figyelmetekbe, amihez azonnal hozzájuthattok 9900 Ft-os áron.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4217960950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása