Szó ami szó - Játék a szavakkal
2022. október 20. írta: ToyaHSW

Szó ami szó - Játék a szavakkal

szoami_1.JPG

A mai napon ismét egy érdekes régi játékot mutatok be nektek, amit a hazai játékgyártásnak köszönhetünk. Ez a játék az szórakoztatva tanító kategóriába tartozó Szó ami szó - Játék a szavakkal társasjáték lesz.
A szórakozva tanítás nagyon fontos volt az elmúlt rendszerbe és nagy hangsúlyt fektettek rá, hogy a gyerekek műveltségét növeljék különböző érdekes és különleges játékokkal. A Szó ami szó pedig teljes mértékben megfelelt ezeknek az elvárásoknak.

A játék gyártójáról sajnos semmi információt nem találtam. Sem az internet, sem pedig a doboz nem vitt közelebb a gyártóhoz, így bennetek olvasónak van az összes bizodalmam ezt illetően. Ha valaki tudja, hogy ki készítette a játékot, akkor kérem írja meg nekem!

A játékhoz sajnos játékszabály sem tartozik, így saját kútfőből igyekszem megismertetni veletek a játékot. A társasjátékot akár négyen is játszhatták egyszere. A játékhoz tartozott egy nagyobb és egy kisebb méretű mágneses tábla. Ezekre a táblákra kellett felhelyezni a minimum 2, maximum 7 betűből álló szavaikat a játékosoknak. A szavak alkotásánál érdemes volt használni a másik által alkotott szavainak a betűit.
Minden betűn megtalálható volt a pontszám, amelyet a szavak megalkotását követően össze kellett adni. A játékot végül az nyerte meg, aki bizonyos számú kör elteltét követően a legmagasabb pontszámot gyűjtötte össze.

A játék valóban szórakoztató és mulatságos volt. Kicsit talán az egykori Játék a betűkkel című televíziós vetélkedőre hasonlított a Szó ami szó, de ezen persze elég könnyű túllépni.
A lényeg az volt, hogy a gyerekek fejleszthették a játék segítségével a szókincsüket, új szavakat ismerhettek meg és közben még remekül szórakozhattak is.

A doboztól is szeretnék ejteni néhány szót. A doboz igazán retro hangulatot idéz. Különösen igaz ez ha megnézitek a doboz oldalát, ahova egy 70-es éveket idéző mintás papír került felragasztásra.
A doboz teteje pedig fehér és lényegében minden fontos információ megtalálható rajta. Látható a játék két táblája, a feladat, de még egy mágnest és még a nem túl nagy méretben kiírt játék nevét is megtalálhatják szemfülesek a doboz tetején.

A játékot Bukovics Zoltántól kaptam, aki tényleg nagyszerű állapotban őrizte meg ezt a kincset az utókor számára. A betűsorok lényegében hiánytalanok és szerencsére a játékhoz tartozó két tábla is épségben megmaradt a dobozzal együtt.
Ritkán látni ilyen szépen megmaradt Szó ami szó társasjátékot, hiszen az évek alatt általában a betűk a méretük miatt is gyakran elvesztek.
Most szerencsére a hozzám került szép állapotban megmaradt darab, már így marad meg az utókor számára amit reményeim szerint majd Ti is láthattok. Amíg azonban nem tudom bemutatni nektek személyesen a játékot, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6417958892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása