Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.41.hét
2022. október 09. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.41.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott Heti TOP5 rovat érkezik az oldalra. Ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatában igyekeztem nektek érdekes és különleges régi játékokat találni.
Szerencsére ezúttal is ráakadtam érdekesebb darabokra, így mindenképpen érdemes velem tartanotok ma is!

silver-mountain-3525-regi-retro-japan-lemez-jatek-1969-83fb_1_big.jpg

Silver Mountain elemes gőzös - A Modern Toys szinte mindent gyártott egykoron a gyerekeknek. Ezek közé a játékok közé tartozott a Silver Mountain mozdony is, ami egy bolygókerekes játék volt. A mozdony szépen ki lett dolgozva és a fülkébe még egy masiniszta is jutott.
Egy igazán szép és csillogó játék volt szép dekorációval. Most egy ilyen játékhoz juthattok hozzá, ami egészen jó állapotban maradt meg. Sajnos az eladó nem tudta életre kelteni a játékot, de ez nem jelenti azt hogy ne lenne menthető.
Érdemes lehet egy kicsit alkudozni a 11.900 Ft-os árból, amit én egy kicsit soknak találok.

maszek-auto-retro-a3fb_2_big.jpg

Műanyag sportkocsi - A hazai játékgyártásban fontos szerepet játszott a kisipar, aminek nagyon sok ritka és érdekes játékot köszönhetünk.
A kisipar előretörése a műanyaggyártással vált igazán komollyá. Ennek az időszaknak a terméke ez a fújt technológiával készített sportkocsi is, ami valószínűleg valami nyugati játék mintáján készült el. A hazai gyártású játékból nem túl sok darab maradhatott meg, így érdemes követnetek a 2000 Ft-os áron kínált kocsi aukcióját.

angol-piros-emeletes-busz-regebbi-retro-fem-lemezjatek-lendkerekes-busz-12fb_4_big.jpg

MF 844 Emeletes busz - Nem maradhat az ajánló rovat ezúttal sem kínai játék nélkül. Ezúttal az MF 844-es számot viselő londoni emeletes buszt ajánlom a figyelmetekbe.
A játék igazi klasszikus kínai színekben pompázik és a kidolgozása is egészen jól sikerült. Ha kedvelitek a lemezből készült játékokat, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 1001 Ft-on álló aukciót.

ritka-kukasauto-teherauto-lemezjatek-72fb_1_big.jpg

Lemez kukásautó - Az egykori Mitsuhashi játékgyárban készült ez a lemezből gyártott kukásautó, ami egy igazán érdekes és ritka darab. A kocsi a leírások alapján szépen teszi a dolgát, ami nem kis szó egy ilyen játék esetében.
Az aukciós jelenleg 5400 Ft-on áll, azonban ettől többet érhet.
Ha van kedvetek egy valóban ritka lemezjátékkal bővíteni a gyűjteményeteket, akkor mindenképpen licitáljatok erre a kukásautóra!

regi-retro-szovjet-orosz-tavos-lanctalpas-eredeti-dobozaban-83fb_4_big.jpg

Szovjet távirányítós jármű - Ez egy olyan játék amiről már elég sokat olvashattatok a blogon, hiszen az egyik hozzám került változat felújítását anno nyomon is követhettétek.
Egy igazi klasszikus expedíciós járműről van szó, ami most eredeti dobozában keresi új gazdáját. A játék amúgy nem túl gyakori darab, így érdemes figyelnetek a 12.000 Ft-ról induló aukcióra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1517950504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása