Super Mini Kamionok
2022. október 01. írta: ToyaHSW

Super Mini Kamionok

minikamion_1.JPG

Néhány napja megosztottam veletek a Super Mini sorozatban megjelent DISCO kártyát és a sort a mai napon egy újabb darabbal folytatom.
A Super Mini sorozat egyértelműen a nyugati FX Schmid és ASS Trumpf kártyák alapján készült. A ma bemutatásra kerülő darabot több kártyacsomagból állították itthon össze. Néhány lap a HP Giants Dubreq csomagból származik, a lapok nagyobbik része pedig az 1983-ban megjelent Trucker csomagból került kimásolásra.
Valószínűleg a gyártó jogdíjat nem fizetett az eredeti gyártónak, de mivel a Super Mini sorozat hazai darabjai eléggé a szürke zónában mozogtam egy meglehetősen bonyolult időszakban, így ebben semmi meglepő nincs.

A lapok lényegében némi magyarításon estek át, így az egyes kamionoknál a magyar gyerekek számára ismerős adatokkal lehetett találkozni.
Persze ebben a pakliban is volt igazi mindent vivő kártya, ahogy azt megszokhattuk gyerekkorunkban.
A kamionok kínálata egészen változatos volt és kb. 50-50%-os arányban szerepeltek a pakliban az európai és a tengerentúli teherautók.
Mivel egy mini kártyáról van szó, így Auto-Kvartett szintű grafikai megvalósításra nem számíthattak a gyerekek. A kamionok képei kicsit és néha elmosódottak voltak, ami gondolom a másolásnak volt köszönhető.
Persze ez a legkevésbé sem zavarta az akkori gyerekeket, akik boldogan mérték össze a DAF-ot, a Peterbilltel vagy a Renault a Leylanddel.

A karton kicsit gyenge minőségű ennél a csomagnál és talán ennek is köszönhető, hogy a lapok rendkívül könnyen szakadtak és gyűrődtek. Persze nem az örökkévalóságnak készültek ezek a kártyák, hiszen csak az volt a cél velük, hogy a gyerekek néhány órán át szórakozzanak velük.
A hátlap a Super Mini sorozatra jellemző dekorációt kapta meg itt is.

Sajnos a hozzám került kártyából hiányzott ebben az esetben is néhány lap, amit gyorsan sikerült legyártanom. Igaz a papír anyaga és a hátlap színe egy kicsit eltér, de így mégis teljes paklival találkozhattok majd.

Reményeim szerint lehetőségem lesz majd egyszer bemutatni nektek ezt a gyerekkártyát is, amit ezúton is köszönök Bukovics Zoltánnak.
Most pedig jöjjenek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1917944648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása