Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.37.hét
2022. szeptember 11. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.37.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a régi játékokat felvonultató Heti TOP5 rovatot. Ezúttal ismét a hazai aukciós oldalak kínálatát böngésztem át érdekesebb és különlegesebb játékokért, amelyekre esetleg érdemes lehet lecsapnotok.
A szerencse ismét mellém szegődött, így hoztam öt valóban érdekes régi játékot nektek ezúttal is.

Tartsatok velem és nosztalgiázzunk együtt!

retro-lengyel-taviranyitos-jatek-busz-alkatresznek-ebeb_1_big.jpg

Távirányítós Palart busz - Lengyelországban is készültek egykoron nagyszerű távirányítós járművek. Ezeket általában a Palart gyártotta, akiktől két busz is érkezett a gyerekeknek.
Az egyik egy egyszerű négy kerekes változat volt, viszont gyártottak egy hat kerekes buszt is, ami szerintem sokkal érdekesebb és különlegesebb volt.
Most egy ilyen kerül kalapács alá, amire akár Ti is benevezhettek. A játék nincs a legjobb formájában, de azért még így is érdemes megmenteni az utókor számára.
A licit 6000 Ft-ról indul.

ritka-lemezarugyar-ket-regi-jatek-baeb_248_big.jpg

Régi magyar logikai játékok - A hazai logikai játékok a 80-as évek elején voltak igazán a csúcson. Ekkor jelent meg a Rubik kocka, majd ezt követően érkeztek sorra a különböző játékok.
Ilyen volt a Lemezárugyárnál készült Föld-Gömb és a Taktikolor is.
Most ehhez a két játékhoz juthattok hozzá. A licit 1100 Ft-on áll jelenleg, de egészen biztosan sokkal magasabb árral kell majd számolni.

metalcar-opel-kadett-magyar-trafikaru-ambulance-dbeb_9_big.jpg

Metalcar Opel Kadett - A Metalcar nem igényel különösebb bemutatást a régi játékokkal foglalkozók számára. Az egykori játékgyártó bedolgozott a SIKU-nak, a Matchboxnak és más cégeknek is és persze ezzel egyidőben saját márkajelzéssel is kiadta a játékokat.
Ezúttal egy eredeti csomagolású Opel Kadett mentőautót vihettek haza egy kis szerencsével. A bontatlan játékért a licit 3500 Ft-ról indul.

me-066-lemezmozdony-ebeb_1_big.jpg

ME-066 International Express - Az elmúlt héten ajánlottam a figyelmetekbe a ME-066-os lendkerekes változatát, de nem kellett sokat várni, hogy egy szép állapotban megmaradt bolygókerekes játék is eladó sorba kerüljön.
Ha kedvelitek a kínai játékokat, akkor ez a darab nem hiányozhat a gyűjteményetekből.
A játékért az eladó fixen 12.000 Ft-ot szeretne kapni, ami nem is olyan magas ár.

lemezjatek-orosz-billencs-teherauto-jelzett-b9eb_8_big.jpg

Szovjet lemez billencs - A szovjet játékgyártás igazán érdekes darabokat termelt ki magából. Manapság különösen népszerűen a különböző szovjet lemezjátékok, amelyek között egészen pofás járművek is akadtak egykoron.
Most egy szuper billencs teherautót ajánlok a figyelmetekbe, ami egészen jó állapotban maradt meg.
Ha kedvelitek a viszonylag nagy lemezjátékokat, akkor érdemes figyelnetek ennek a játéknak az aukciójára is. A licit jelenleg 30.000 Ft-nál tart.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7117929235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása