Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.36.hét
2022. szeptember 04. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.36.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
A szerencse ezúttal is mellém szegődött és így ráakadtam néhány érdekesebb darabra, így azt javaslom tartsatok ezúttal is velem!

fiat-ites-dozer-57eb_4_big.jpg

ITES FIAT dózer - A cseh ITES gyárban igazán érdekes játékok készültek a 60-as évektől kezdve. A cseh cég népszerűségét első sorban a távirányítós járműveknek köszönhette, de ezen kívül is készültek náluk érdekes és különleges játékok.
A lendkerekes járműveken kívül persze elektromos játékokban sem volt hiány. Ezek sorába tartozott a FIAT dózer is, amit egy karral lehetett irányítani.
A nagyrészt műanyagból készült játék persze gyakran széttört vagy tönkrement. Most egy egészen jó állapotban megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe, ami eredeti dobozzal, igaz működésképtelen állapotban keresi új gazdáját.
Meggyőződésem, hogy a játék valóban menthető néhány forrasztással, így bátran ajánlom figyelmetekbe.
A licit 15.000 Ft-ról indul.

lemezmozdony-jatek-international-express-40-cm-b6eb_5_big.jpg

MF-804 International Express - Az International Express egy kínai játék volt, ami elkészült bolygókerekes és lendkerekes változatban is.
Ezúttal a lendkerekes változaton akadt meg a szemem, ami ennek megfelelően az MF-804-es jelzést kapta. A játék alapvetően egészen jó állapotban van és mivel a lendkerekes verzió nem túl gyakori, így mindenképpen érdemes figyelni az aukcióra.
A játék 7000 Ft-ért lehet a Tietek.

lemezjatek-regi-porgo-mukodik-59eb_1_big.jpg

Pörgettyűs játék - A 70-es évek végén a lányok körében nagyon népszerűek voltak a különböző pörgettyűs játékok. Ezek úgy működtek, hogy egy kart kellett nyomogatni, ami egy lendkerekes szerkezetet forgatott meg. Amint a forgómozgás elért egy bizonyos sebességet, akkor az aprócska szirmok szétnyíltak a centrifugális erőnek köszönhetően és belül láthatóvá vált az ott elhelyezett figura.
Nem volt túlságosan izgalmas játék, de azért emlékeim szerint a lányok imádták az osztályban.
Most egy ilyen játékhoz juthattok hozzá, ami egészen szép állapotban maradt meg. Az eladó minimum 3999 Ft-ot szeretne kapni a régi játékért.

mercedes-benz-lemezarugyar-lendulet-auto-b1eb_1_big.jpg

Lendület Mercedes - A Lemezárugyár Lendület sorozata nagy népszerűségnek örvendett itthon a gyerekek körében, hiszen olyan lendkerekes műanyag autóink lehettek mint a Ford, az Opel, a Citroen, stb...
Ezúttal egy Mercedes-Benz 220-as keresi új gazdáját. A kocsi nem első szériás, de ennek ellenére érdekes lehet azok számára, akik ugranak a Lemezárugyár játékaira.
A kisautóért az eladó minimum 3500 Ft-ot szeretne kapni.

technofix-315-gigant-construction-hegyi-banya-lemezjatek-b9eb_1_big.jpg

Technofix Gigant Construction Site - Végre...most megtudjátok vásárolni a Technofix Gigant Construction Site játékát is. Miért is érdekes számunkra ez a játék?
Ezt a játékot nyúlta le lényegében a Lemezárugyár és készítette el belőle a Gigant Hegyibánya játékot.
Ha azt a játékot ismeritek, akkor az eredeti Technofix játék is ismerősnek hat majd a számotokra.
Persze a Technofix sokkal jobb anyagokkal dolgozott, így ez a játék jobban kiállta az idő próbáját.
Nem egy gyakori darab a Technofix Gigant, ennek megfelelően a licit is 55.000 Ft-ról indul, de egy gyűjtő számára mindenképpen érdekes lehet a régi német játék.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7117923573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása