Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.34.hét
2022. augusztus 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.34.hét

Visszatértem a szabadságból, így a mai napon már találkozhattok az oldalon a Heti TOP5 régi játék rovattal, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is szerencsém volt, ugyanis találtam érdekes játékokat.
Tartsatok ezúttal is velem és nosztalgiázzunk együtt!

 kelet-nemet-retro-lendkerekes-tank-jatek-eredeti-dobozaban-schwimmpanzer-ritka-szep-allapotban-e0eb_1_big.jpg

Lendkerekes NDK harcjármű - Az NDK játékgyártásban számtalan érdekes játékkal lehetett találkozni. A rendkívül népszerű távirányítós játékok mellett a lendkerekes játékokból is egészen komoly kínálattal rendelkezett az NDK játékgyártás.
Ezek közé tartoztak a különböző harcjárművek is, amelyek közül egy igazán szép állapotban megmaradt PT76-ost ajánlok most a figyelmetekbe.
A játék eredeti dobozzal és csodálatos állapotban várja új gazdáját. A licit jelenleg 3700 Ft-on áll, ami elképesztően kedvező ár.

retro-taviranyitos-auto-mercedes-c-111-ites-eredeti-doboz-szep-allapot-de-valamiert-f3eb_1_big.jpg

ITES Mercedes C111 - A cseh ITES cég nevét egészen biztosan nagyon sokan ismeritek. Tőlük is nagyon sok különleges játékot kaptunk a 70-es, 80-as években.
Természetesen fiúként engem az autók érdekeltek, amelyek közül az egyik legérdekesebbnek a Mercedes C111-est tartottak akkoriban. A kocsi sirályszárnyas ajtajaival egyszerűen magával ragadott és ehhez még egészen jó sebesség is társult.
A kocsi nem véletlenül volt akkoriban nagyon népszerű és ezt a népszerűségét mind a mai napig megőrizte. Most egy egészen szép állapotban megmaradt, eredeti dobozos darabot ajánlok a figyelmetekbe.
A kocsinak kicsit szét van szedve a távirányítója és hiányzik az elemtartófedél is, de nem gondolom hogy menthetetlen lenne a játék.
Az aukció jelenleg 4900 Ft-on áll.

gigant-lemezarugyari-jatek-dobozaban-ritkasag-c1eb_13_big.jpg

Gigant hegyibánya - A Lemezárugyár gyakran nyúlt ötleteket a Technofixtől, amiről mi akkoriban szinte semmit nem tudtunk. Ennek köszönhetően született meg a Közlekedési játék, a Rakodó vonat, a Tolató mozdony vagy éppen a Gigant hegyibánya is.
A Gigant hegyibánya egy ritka játék, amivel nehéz szép állapotban találkozni. Ennek oka a felhasznált anyagok gyenge minősége.
A most meghirdetett játék igazán szép állapotban, eredeti dobozzal várja új gazdáját. Ha szeretnétek a gyűjteményetekben tudni a játékot, akkor érdemes figyelnetek a 75000 Ft-ért hirdetett játékot.

lemezarugyar-budapest-foreign-e-flim-lemez-rendorseg-bolygokerekes-elemes-auto-a5eb_8_big.jpg

Lemezárugyár Rendőrautó - A Lemezárugyár játékairól már sokszor ejtettem szót az oldalon. A Nomura Police Car lenyúlása sem állt messze a cégtől, így született meg a Kitérő Rendőrautó, ami megszólalásig hasonlít a japán játékra.
Ennek ellenére egy igazán népszerű darab volt a maga idejében a bolygókerekes játék, amivel manapság már nem sűrűn találkozni.
A játékért minimum 20.000 Ft-ot szeretne kapni az eladó, ami annyira nem is rossz ár.

dingball-retro-flipper-lemezarugyari-a4eb_5_big.jpg

Lemezárugyár Dingball - Úgy tűnik ez az ajánló egészen sok Lemezárugyáras játékot tartalmaz most. Persze ez annak is köszönhető, hogy kedvező áron tűntek fel eladó darabok.
A Dingball játék lényegében egy flipper volt gyerekeknek, amit a Csengő Bongó nyomán készített el a magyar gyártó. A Dingball egy egészen jó kis játék volt, amiről hosszabban írtam is az oldalon.
Az eladása kínált darab egészen jó állapotban maradt meg, így érdemes figyelnetek az 5001 Ft-on álló aukciót nektek is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5217912671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása