Donald kacsás játékautó
2022. augusztus 02. írta: ToyaHSW

Donald kacsás játékautó

dsc_0208.JPG

Ismét egy érdekes játékot hoztam nektek bemutatásra, ami a kisebb korosztály körében számíthatott egykoron népszerűségre. Ezúttal a húzogatós Donald kacsás műanyag autót mutatom majd be nektek.
A játékért ezúttal is Fülöp Mónikának kell köszönetet mondanom!

Ahogy a bevezetőben említettem ez egy húzogatós játékautó, amivel a kisebb korosztályt célozta meg a gyártó. Azért írtam annyit, hogy gyártó mivel a játékon nem szerepel utalás a készítőre.
Persze gondolom ez nem véletlen, hiszen ki akarta volna kivívni a Disney haragját egy viszonylag olcsó és egyszerű játékkal.
Bár a játék előállítása valószínűleg tényleg nagyon olcsó volt, ez nem jelenti azt hogy a gyerekek számára ne nyújtott volna örömet a kidolgozásával vagy a működésével.

A játék valószínűleg a 80-as évek vége felé készülhetett, ennek megfelelően egészen igényes a kidolgozása. Szinte teljes egészében műanyagból került legyártásra a kocsi, aminek csak a két tengelye készült fémből.
Az autó formára leginkább egy oldtimer kabrióra emlékeztet és kék színt kapott. A kidolgozása egészen igényes és részletes. Felfedezhető az autón a hűtőrács és a lökhárítók is. A részletes kidolgozás jegyében néhány elem matrica formájában került fel a karosszériára, így többek között az első lámpák, a műszerfal és a vezető előtt található aprócska szélvédőre, sőt még a hátsó lökhárítóra (bár ez már lekopott) is jutott a papíralapú matricákból.
A matricák viszonylag szépen kidolgozottak és valóban feldobják a világoskék karosszériát.
Az első lökhárítón egy vonószem található, ahova eredetileg a játékhoz tartozó kötelet kellett bekötni és a gyerekek ennek a segítségével húzhatták maguk után a járművet.

A sofőr ülésben egy egészen szépen kidolgozott Donald kacsát találhattak a gyerekek. Az egész szépen azt jelenti ebben az esetben, hogy a fej valóban igényesen el lett készítve, azonban a kormánykereket fogó két kar elég elnagyolt munka a testtel együtt. Persze ez csak mai szemmel tűnik fel, akkoriban a gyerekek ezen az apró részleten könnyedén átlendültek.
A kocsi sárga kerekeket kapott, amelyek fém tengelyre lettek feltolva. Az első tengely teljesen hagyományos formára, hiszen egy egyenes tengely két végén kaptak helyet a műanyag kerekek, de a hátsó tengely közepén egy hajlítás lett kialakítva. Ez a hajlítás a játék húzása során a tengelyen forgott körbe-körbe és mozgatta az ülésben elhegyezett Donald kacsa figurát fel-le.

A hozzám került játék igazán szép állapotban maradt meg. Ezt a mellékelt képeken Ti is láthatjátok. A játék tökéletesen működik, így reményeim szerint ha lehetőségem lesz bemutatni nektek a játékot, akkor majd ki is tudjátok próbálni azt.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2817896431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása