Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.31.hét
2022. július 31. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.31.hét

Ha vasárnap, akkor hozom nektek a megszokott ajánló rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat válogatni.
Ezúttal is a legnagyobb hazai oldal kínálatában találtam érdekes darabokat, így mindenképpen azt javaslom a gyűjtők és nosztalgiázók számára, hogy tartsanak velem!

2db-erdekes-retro-golyos-jatek-egyben-3bdb_2_big.jpg

Logikai játékok - A 80-as években hatalmas népszerűségnek örvendtek itthon a logikai játékok, amelyek a Bűvös kocka után hatalmas sebességgel lettek a játékpiac legnépszerűbb szereplői.
Ezek között a játékok között voltak egyszerűbb és bonyolultabb darabok, sőt némelyik még hasonlított is egymásra. Ilyen volt a Bábel torony és a Varikon, amelyeket most együtt tudjátok megvásárolni.
A két játékért a licit jelenleg 1300 Ft-on áll.

flora-hungaria-retro-memoria-jatek-5fdb_1_big.jpg

Flora Memória - Ismét egy érdekesebb hazai játékot hoztam nektek, amihez nagyon kedvező áron juthattok hozzá. Egykor nagyon népszerűek voltak a különböző párkereső memória játékok, amelyek közül a Magyar Városok típust az oldalon is bemutattam már nektek.
A Flora Memóriában a feladat a növények párosítása volt. Az eladó az egészen szép állapotban megmaradt papír játékért 400 Ft-ot szeretne minimum kapni.

auto-kvartett-kek-hatlapos-hianytalan-6adb_5_big.jpg

Autó kvartett - Az Autó kvartett kártyákat nem kell különösebben bemutatnom a blog olvasóinak. A kártyák a 60-as évektől kezdve igazi slágernek számítottak a gyerekek körében, akik saját szabályrendszer szerint játszottak a kártyával.
Most az egyik leggyakoribb változattal (a kék hátlapossal) találkoztam viszonylag kedvező áron. A kártya nagyon szép állapotban van és az ár jelenleg csak 1211 Ft, ami a hiánytalan csomagért egyáltalán nem sok.

lucil-lanctalpas-lemez-jatek-auto-9fdb_3_big.jpg

Lucil elemes jármű - A cseh Ites játékgyár járműveit nagyon kedveltük gyerekként. A legnépszerűbbnek a távirányítós autók számítottak, de a cseh gyárból kerültek ki más érdekes játékok is.
Ilyen volt a Lucil nevű hernyótalpas jármű, ami több változatban is megvásárolható volt.
Most az egyszerű platós verzión akadt meg a szemem, ami egészen jó állapotban maradt meg. A licit 1 Ft-ról indul, így erre az aukcióra érdemes lesz figyelnetek.

igra-katonai-jarmu-6edb_1_big.jpg

Igra harcjármű - Az ajánló zárásaként ismét egy cseh játékot ajánlok a figyelmetekbe. Ezúttal az Igra által gyártott óraműves szerkezettel ellátott harcjármű egyik szép darabján akadt meg a szemem.
A lényeg, hogy a játék működik ami ennyi idő elteltével nem kis szó. Persze hiányosságok akadnak rajta, de így is kellően érdekes darab egy gyűjtő számára.
A licit itt is 1 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6917894719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása