Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.29.hét
2022. július 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.29.hét

Ha vasárnap, akkor jön az elmaradhatatlan Heti TOP5 rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és különleges régi játékokat válogatni a nosztalgiázók és gyűjtők számára.
Ezúttal is ráakadtam pár érdekes darabra, így érdemes lesz ma is velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

lemezarugyari-panni-robogo-eadb_4_big.jpg

Panni robogó - A Lemezárugyár játékai között akadtak olyanok, amelyek mára egészen ritkának számítanak. Ilyen a lendkerekes Panni robogó is.
A kismotor a nyergében ülő motorossal egy egyszerű lendkerekes játék volt, amivel a fiúk nagyon szívesen játszottak. A tökéletes állapotban megmaradt darabokért egészen szép összegeket kérnek, de mivel a képen látható darab hiányos egy kicsit, így az ára is kedvezőbb.
Jó lenne ha valaki a gyűjteményébe elmentené ezt a darabot. A licit jelenleg 35.000 Ft-on áll és már nincs sok idő hátra.

regi-ites-tavos-roma-1-es-auto-7adb_1_big.jpg

Ites Lotus F1 távirányítós autó - Az Ites neve egészen biztosan ismerősen cseng a gyűjtők számára. A cseh gyártó játékaival már gyerekként is találkoztunk.
A Formula 1-es sorozatuk néhány darabját már én is bemutattam nektek a blogon. Ezúttal a Lotus F1-es távirányítós változatára akadtam rá, ami egészen kedvező áron áll jelenleg.
A kocsi nagyon szép állapotban van, így érdemes nektek is figyelni az 5300 Ft-on álló játék licitjét.

anker-piko-fla-sfl-tank-taviranyitos-regi-jatek-eadb_1_big.jpg

PIKO Fla-SFL távirányítós harcjármű - A PIKO nevét szintén sokan ismerjük. Az NDK cég temérdek olyan játékot készített, ami manapság már ritkának és klasszikusnak számít.
Viszonylag kevéssé ismert játékuk az Fla-SFL harcjármű, ami egy hernyótalpas légvédelmi löveg volt. A játék eredetileg figurákkal és számtalan extra kiegészítéssel várta a gyerekeket.
A most eladásra kínált darabról elég sok minden hiányzik, de ennek ellenére mindenképpen ajánlom figyelmetekbe a játékot. A hiányok pótolhatóak és akkor máris egy szép játékkal gazdagodik a gyűjteményetek.
Az eredeti dobozos játékért minimum 20.000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

oldtimer-auto-kvartett-5adb_1_big.jpg

Autó kvartett kártya - Az Autó kvartett kártyák nagyon népszerű játéknak számítottak a 60-as, 70-es, sőt még a 80-as években is.
Az autós kártyákkal órákat tudtunk eltölteni. Ezek közül a kártyák közül egy kicsit kilógott a régi autókat felvonultató csomag, amivel igazán nem tudtunk autóskártyázni az általunk szeretett módon.
Mára ez a kártya is bekerült a népszerű és kedvelt darabok közé. Ezúttal egy hiánytalan állapotban megmaradt eredeti dobozos kártyát ajánlok a figyelmetekbe, amiért minimum 12.500 Ft-ot szeretne kapni az eladója.

retro-buvos-henger-szam-henger-logikai-jatek-f6db_1_big.jpg

Bűvös henger - A hazai logikai játékok a 80-as évek elején a Bűvös kockának köszönhetően új lendületet kaptak. Szinte folyamatosan jeletek meg az egyszerűbb vagy éppen bonyolultabb logikai játékok.
A Bűvös henger az egyszerűbb játékok közé tartozott, ahol csak annyi volt a feladat hogy a számokat a megfelelő sorrendbe rendezzük.
A most leadásra kínált játék egészen szép állapotban maradt meg, így talán érdemes lehet elgondolkodnotok a 3000 Ft-ért kínált játék megvásárlásán.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr417885173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása