Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.28.hét
2022. július 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.28.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat. Ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalakon, ahol mindig találni érdekes és különleges régi játékot, amivel érdemes lehet a gyűjteményeteket gazdagítani.
Ezúttal is találtam öt érdekes régi játékot, így mindenképpen azt javaslom nosztalgiázzatok ma is velem!

elzett-muvek-retro-jatekok-c6db_1_big.jpg

Lemezárugyár játékok - Rögtön két Lemezárugyáras játékkal is gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket. Az egyik a sokak által ismert szikrázós Rakétapisztoly, míg a másik az aprócska de egykor nagyon kedvelt több színben is gyártott gurítható Versenyautó.
A játékok egészen szép állapotban vannak a képek alapján. A licit jelenleg 7500 Ft-on áll.

autos-kartya-hianytalan-allapotban-89db_1_big.jpg

Autóskártya - Egy gyönyörű állapotban megmaradt kék hátlapos Autó kvartett kártyán akadt meg a szemem. Tudjátok ez az a csomag, amiben olyan autókkal találkozhattunk mint a Bond Bug vagy a mindent vivő Apal Corsa.
A csomag elképesztően jól néz ki a fényképeken, így érdemes lehet figyelnetek a jelenleg 2700 Ft-on álló aukciót.

ketto-csomag-retro-bontatlan-foliazott-francia-kartya-romi-poker-canasta-csucs-retro-design-a8db_1_big.jpg

Römikártya - Gyerekkoromból emlékszem erre a lányokat tartalmazó römikártyára, ami grafikailag is egészen elképesztően sikerült.
Igazi korrajz a régi bútorokkal és ruhákkal ez a kártyacsomag, ami keresettnek számít a gyűjtők körében. Ráadásul most két bontatlan csomag kártyával gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket.
A két pakliért a licit jelenleg 4200 Ft-on áll.

nyomoz-a-csalad-retro-tarsasjatek-c9db_1_big.jpg

Nyomoz a család társasjáték - Egerben Tamási Frigyes műhelyéből azért kerültek ki egykoron érdekes társasjátékok. Ezek közé tartozott az oldalon már bemutatott Iránytű és a most figyelmetekbe ajánlott Nyomoz a család is.
A Nyomoz a család egy krimi társasjáték volt, ahol 2-7 játékos nyomozhatott a bűncselekmény után. Az eladásra kínált játékkal kapcsolatban nem kell ecsetelnem, hogy mennyire ritkának is számít.
Ráadásul a most eladásra kínált játék egészen szép állapotban maradt meg.
Ha szeretnétek a gyűjteményetekben tudni ezt a régi társast, akkor 5500 Ft-ért a Tietek lehet.

police-07-tarsasjatek-hianytalan-19db_1_big.jpg

Police07 társasjáték - A Novoplast társasjátékait nem kell különösebben bemutatni senkinek. Lényegében a hazai játékpiac társasjátékainak nagyobbik részét nekik köszönhetjük.
Ami igazán különlegessé tette a céget az, hogy a játékaik szinte kivétel nélkül rendkívül népszerűek lettek. Így volt ez a Police07 esetében is, ami a Scotland Yard nevű népszerű társasjáték honosított változata volt.
A feladat az egyik játékos által mozgatott Dr.Faktro elfogása volt Budapesten.
Érdekes és izgalmas társasjáték volt, amivel gyerekként szívesen múlattuk az időt. A szép állapotban megmaradt régi játékért az eladó 6500 Ft-ot szeretne kapni, ami nem is olyan magas ár.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4017879629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása