Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.27.hét
2022. július 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.27.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is a legnagyobb aukciós oldalon nézelődtem és a nyári pangás ellenére azért csak ráakadtam öt megvásárlásra érdemes játékra.

Nézzük melyek is  ezek!

lemez-auto-csomag-1-ft-no-min-83db_296_big.jpg

Lemezautók - Egy egész kis gyűjtemény keresi új gazdáját. Van itt NDK teherautó, cseh úthenger és japán sportkocsi és rendőrségi autó is.
Külön érdekes szerintem a rendőrségi Mercedes, ami ráadásul távirányítós játék. Hogy melyik mennyire működik az kérdéses, de mindenképpen érdemes figyelni az aukciót.
Jelenleg 2222 Ft-on áll a licit.

retro-asztali-lengoteke-keszlet-fajatek-28db_5_big.jpg

Lengőteke - Gyerekkoromból rémlik valami hasonló játék műanyagból. Emlékszem nagyon szívesen játszottunk vele öcsémmel és igyekeztünk a lehető legtöbb bábút feldönteni.
Az eladásra kínált lengőteke fából készült és egészen szép állapotban maradt meg. Szerintem érdemes lecsapnotok a játékra, hiszen csak 1000 Ft-ba kerül.

gama-tavos-citroen-maserati-1-14-ritkasag-48db_1_big.jpg

Gama Citroen-Maserati távirányítós autó - A német Gama cég nevét szerencsére itthon is nagyon sok gyerek ismerte.
A német cégnél egészen különleges távirányítós autók is készültek. Ilyen volt többek között a felnyitható motorháztetővel és kihajtható lámpával felvértezett Citroen-Maserati is.
A gyönyörű piros sportkocsit most akár a gyűjteményetekbe is tudhatjátok. Persze a kocsi nincs már tökéletes állapotban - különösen igaz ez a távirányítóra, de mindenképpen elképesztően ritka játéknak számít.
A licit ennek megfelelően 29.000 Ft-ról indul.

co-co-fuvos-zenejatek-08db_1_big.jpg

CO-CO fúvós zenejáték - Szerintem nagyon sokan emlékeztek gyerekkorotokból a Triola nevű fúvós hangszerre, ami nagyon népszerű volt az én gyerekkoromban.
Persze más gyártók is készítettek hasonló hangszereket a gyerekeknek. Ilyen volt többek között a CO-CO Blasinstrument is, amit most egészen jó áron vásárolhattok meg.
Az eredeti dobozos régi hangszerrel 2000 Ft-os ár ellenében gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket.

retro-ites-csehszlovak-jatek-ufo-lemez-muanyag-1972-mukodik-75db_1_big.jpg

ITES bolygókerekes UFO - A Csehszlovák játékgyártás egyik legnagyobb szereplője az ITES volt, akiknél óraműves, elemes, de még lendkerekes játékok tömege is készült a fiúk legnagyobb örömére.
Néha az autókon kívül egészen érdekes dolgokkal lepték meg a gyerekeket. Ilyen volt többek között az 1972-ben készült bolygókerekes elven működő világoskék ufó, ami villogó fényeivel és forgó antennájával elvarázsolta a gyerekeket.
Most egy ilyen játékkal gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket ha szerencsések vagytok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr117874313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2022.08.02. 21:15:50

Köhömizé, az első képen a japán sportkocsi egy Porka, még rá is van írva.
Ha jól látom, akkor éppen egy 914, ami olyan csúf volt szegényke, hogy már szinte szép.
:D
süti beállítások módosítása