Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.25.hét
2022. június 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.25.hét

Ezen a héten ismét kerestem régi játékokat a hazai interneten, amivel érdemes lehet a gyűjteményeteket gazdagítani. Szerencsére ismét akadt néhány jó áron megvásárolható játék, így azt javaslom tartsatok ezúttal is velem!

Induljon hát a Heti TOP5 rovat!

2-db-taviranyitos-drotos-tavos-jatek-motorkerekpar-es-auto-42db_1_big.jpg

Távirányítós játékok - Ez bizony vastagon a 80-as évek. A drótos távirányítós autók még ekkor is népszerűek voltak, bár már kezdtek egy kicsit háttérbe szorulni.
Persze azért még készültek ekkor is érdekes darabok, amelyek közül a Joustra által gyártott rendőrségi autót és egy távirányítós motort tudtok most megszerezni.
A motor ritkább darabnak számít, de a Joustra játék is érdekes darab. A kettő távos járműért 7500 Ft-ról indul a licit.

prefo-1-32-tavos-versenypalya-1987-64db_1_big.jpg

Prefo autópálya - A 70-es években a gyerekeknek vagy Ites vagy pedig Prefo autópályájuk volt otthon - nekünk akkor még fogalmunk sem volt róla, hogy mi fán terem a Carrera.
Az NDK Prefo cég kiváló autópályákat gyártott, amelyekhez különböző extra pályaelemeket és autókat is lehetett vásárolni. A kocsik egy sínben futottak, így a gyerekek csak a sebességet tudták változtatni.Lehetőség volt az extra elemekkel egészen bonyolult pályákat is építeni.
Emlékszem gyerekként egészen ritkán raktuk otthon össze az autópályát, de akkor elég sokáig (napokig) maradt a pálya és nagyon sokat játszottunk vele.
Most ezt az élményt élhetitek Ti is át, ha beneveztek erre az 1 Ft-ról indított aukcióra.

0t726-retro-autocross-magneses-autoverseny-54db_2_big.jpg

Autocross társasjáték - A TriTon egyik különleges játéka volt az Autocross társasjáték, amit Grand Prix néven is forgalmaztak. Ez egy klasszikus lépkedős, dobókockás társas volt, ami extraként kapott egy elemmel működő jelzőlámpát is, ami akkor gyulladt fel ha a játékos bizonyos mezőkre rálépett.
Akkoriban a gyerekeknek ettől több nem is kellett. Örömmel játszottunk a társassal és igyekeztünk a jelzőlámpát felkapcsolni.
Most Ti is megszerezhetitek ezt a játékot magatoknak és az eladó csak 3800 Ft-ot szeretne kapni ezért a régi társasért.

regi-jatekok-94db_11_big.jpg

Régi játékok - Ez egy olyan csomag, amire minden gyűjtőnek érdemes figyelni. Vannak itt NDK játékautók, de zömében azért a Lemezárugyár játékai alkotják a kínálatot.
A kínálatban megtalálható a Lendület motoros és taxi, valamint a VW kisbusz két változata is.
Az aukció 8000 Ft-ról indul, de a megfigyelőket látva egészen biztosan magasabb árra lehet számítani az aukció végén.

minister-delux-lendkerekes-lemezauto-dobozaval-india-73db_1_big.jpg

Minister Delux lendkerekes autó - Egy érdekes autó, amit igazából csak a gyűjtők ismernek. Keresett darabnak számít az Indiában gyártott lendkerekes Minister Delux játékautó, amit számtalan színben lehetett egykoron megvásárolni.
Ma már gyűjtők keresett a játék, amivel azért elég ritkán lehet sajnos találkozni.
Most egy eredeti dobozos darabért szállhattok harcba, aminek az ára jelenleg 2200 Ft.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3217861705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása