Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.23.hét
2022. június 05. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.23.hét

Ezen a héten ismét elhoztam nektek a Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekesebb és különlegesebb darabokat kiválogatni a gyűjtőknek és a nosztalgiázóknak.
Ismét találtam pár érdekes régi játékot, amely bármelyik gyűjteményben gyönyörűen mutathat, így érdemes lesz most is velem tartanotok.

Vágjunk is bele a nosztalgikus utazásunkba!

regi-taviranyitos-tank-jatekauto-d0db_4_big.jpg

Gnom-3 Expedíciós jármű - Ezt a szovjet játékot már bemutattam nektek az oldalon. Egy RC irányítású járműről van szó, ami a Gnom-3 sorozatban jelent meg.
Leggyakrabban itthon ezzel a változattal lehetett találkozni, pedig készült még harcjármű és Lada Samara is a sorozatban. Az expedíciós jármű ezúttal egy fehér színű darab, aminek a működéséről nincsenek információk. A távirányító megvan hozzá, így nagy baj már nem lehet.
Érdemes figyelnetek a jelenleg 5000 Ft-on álló aukciót!

nagyon-ritka-regi-cellovolde-cellovo-ugyessegi-trial-jatek-tarsasjatek-b1db_1_big.jpg

Céllövölde játék - A hazai játékgyártás egyik érdekes darabja a Céllövölde játék, ahol a gyerekeknek fegyverek segítségével kellet ledönteni a különböző céltáblákat.
Lényegében egy kis céllövöldét tudtak varázsolni a gyerekszobából a játék segítségével. A fegyverekről egy befőttesgumi repült le és döntötte fel jó célzás esetén a táblákat. Sajnos itt jutalom nem volt, de a siker mindenért kárpótolta a gyerekeket.
Az eladásra kínált játék egészen szép állapotban maradt meg és bár az egyik fegyver az évek alatt eltűnt, azért így is jól használható játékról van szó.
Az ár ebben az esetben 3500 Ft fixen.

regi-magellan-logikai-jatek-2fcb_1_big.jpg

Magellán logikai játék - A 80-as években szinte egymást érték a különböző logikai játékok, amelyek között az egyszerűbbek és a bonyolultabbak is megtalálhatóak voltak.
A bonyolultabbak közé tartozott a Magellán játék is, amelyet még egy televíziós műsorral is megtámogattak akkoriban.
A játék manapság is megszerezhető szerencsére, így akár Ti is tudjátok gazdagítani vele a gyűjteményeteket. A képen látható darabért az eladó minimum 3500 Ft-ot szeretne kapni.

schenk-ritka-varepito-jatek-e1db_1_big.jpg

Schenk vár - A 80-as években a Playmobil hazai helyettesítésére készültek a Schneck játékok, amelyek között szinte minden megtalálható volt, figurák, kiegészítők, járművek és épületek is.
A várak különösen fontosnak számítottak akkoriban, mivel ezeket lényegében teljesen be lehetett népesíteni katonákkal. Most egy ilyen várat ajánlok a figyelmetekbe.
A licit 15.000 Ft-ról indul, ami kicsit soknak tűnhet, de nem az.

rodolfo-retro-tarsas-jatek-jo-allapotban-71db_2_big.jpg

Rodolfo 55 mutatvány - A Rodolfo játékok a 60-as évektől jelen voltak az életünkben. A kezdeti kartondobozos bűvészjátékokat a 80-as évek elején felváltotta a dimplomatatáskás 55 mutatvány játék, amit a Műtex készített és a Skála-Coop forgalmazott.
A játék hatalmas siker lett és bár bűvészek nem lettünk, de néhány perc erejéig azért elkápráztattuk a családot, a barátokat és a lányokat egy-egy mutatvánnyal.
Most ezt az emléket idézhetitek vissza a gyönyörű állapotban megmaradt játék segítségével, amiért az eladó minimum 5500 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1817849091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása