Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.20.hét
2022. május 15. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.20.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálataiból igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is a legnagyobb ilyen oldal kínálatában akadtam rá érdekesebb darabokra. Vágjunk is rögtön a közepébe és nosztalgiázzunk együtt egy keveset.

lemezarugyari-geppisztoly-dobozaban-bbcb_4_big.jpg

Lemezárugyár Géppisztoly - Már megszokhattátok, hogy az ajánló rovatban a Lemezárugyár játékai időről-időre feltűnnek. Nincs ez másképp ma sem, amikor az általuk gyártott elemes géppisztolyt ajánlom a figyelmetekbe.
Emlékszem gyerekként milyen boldogan berregtettük a fegyvert, aminek a csövében egy égő is megtalálható volt és a torkolattüzet szimulálta.
Most egy ilyen fegyvert ajánlok a figyelmetekbe, eredeti dobozában. A játék foglalkozós egy kicsit, de működik. Az elemtartó fedele persze itt is hiányzik, de ez nem lehet akkora nagy gond.
Ha szívesen nosztalgiáznátok egy ilyen játékkal, akkor érdemes figyelnetek a 15.500 Ft-ról indított aukciót.

orosz-tavos-pingvin-elado-e9cb_1_big.jpg

Távirányítós Pingvin - A szovjet játékgyártásban számtalan érdekes játékkal lehetett találkozni. Különösen sokan kedvelték a távirányítós játékokat, amelyek között persze a járművek voltak a legnépszerűbbek.
A kicsi gyerekeknek is készítettek azért távirányítós játékokat a szovjet mérnökök, amelyek közül a legismertebbnek a távirányítós pingvin számít. A kicsi pingvin totyogva haladt előre, mozgatta a csőrét és a szárnyait és ráadásnak még a szeme is világított.
Mára elég nehéz lett hiánytalan és szép darabot találni a pingvinből, így most mindenképpen érdemes beszállnotok ennek az eladó darabnak az aukciójába. Az ár jelenleg 4500 Ft, ami nagyon kedvező árnak számít.

regi-retro-taviranyitos-auto-98cb_1_big.jpg

PIKO Ferrari 312 PB - A PIKO nevéhez a legtöbben a távirányítós kisautókat kapcsolják és talán ez nem is annyira véletlen. A NDK cégnek nagyon sok érdekes drótos (majd később RC) távirányítós autója volt.
Ezek közül az egyik a Ferrari 312 PB volt, ami néhány extrával kiegészítve került a boltok polcaira. A játékhoz tartozott egy versenyző, egy emelő és egy kerékkulcs is. A kocsi igazi különlegesség volt a maga levehető kerekeivel.
A most eladásra kínált darab klassz állapotban maradt meg, így mindenképpen érdemes a figyelemre. Ha érdekel benneteket az aukció, akkor mindenképpen figyeljétek a 8500 Ft-os áron meghirdetett játékot.

regi-terra-jatekaoto-62bb_3_big.jpg

Terra dömper - A Terra dömperekre egészen biztosan emlékeztek, ha a 80-as években voltatok gyerekek. A klasszikus szögletes formájú dömperek minden homokozóban megtalálhatóak voltak.
Most egy szebb állapotban megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe, amiért az eladó 5500 Ft-ot szeretne kapni.

taviranyitos-polski-fiat-125p-nem-wartburg-4bcb_3_big.jpg

Távirányítós Polski Fiat - Lengyelországban is készültek távirányítós kisautók, amelyek azért elég ritkának számítanak itthon sajnos. A Palart cég nevéhez köthetőek a lengyel távos járművek, amelyek között a buszokon kívül különböző személyautók is megtalálhatóak voltak.
A Polski Fiatból több is készült náluk, így a 126-os mellett a 125P is elkészült lendkerekes és távirányítós változatban is. Most egy távirányítós 125p-t ajánlok a figyelmetekbe, ami bár nincs tökéletes állapotban mégis igazán jó vétel lehet egy gyűjtő számára.
Törések vannak rajta, de ezek a hibák javíthatóak. A játék ára jelenleg 20.200 Ft, ha érdekel benneteket akkor mindenképpen figyeljétek az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr417832109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása