Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.18.hét
2022. május 01. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.18.hét

Ezen a héten ismét jövök a megszokott Heti TOP5 ajánló rovattal, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is ráakadtam érdekes darabokra, így ha gyűjtők vagytok vagy csak egy kicsit nosztalgiáznátok érdemes lesz velem tartanotok.

Kezdjük is meg időutazásunkat a régi játékok világába!

 chevrolet-presu-tavos-kabeles-elektromos-auto-szep-allapot-dobozaban-repedes-toresmentes-47cb_1_big.jpg

Presu távirányítós Chevrolet - Az NDK játékgyártásának egyik gyöngyszeme volt a Presu cég, akik minőségi játékokat készítettek a gyerekeknek.
Különösen népszerűek voltak a különböző távirányítós autóik, amelyekből számtalan változatot készítettek. Ezek közé tartozott a Chevrolet is, ami egy kis amerikai életérzést hozott el a gyerekeknek a vasfüggöny mögé.
Most ezt az érzést élhetitek át egy eredeti dobozos, kiváló állapotban megmaradt távirányítós autó segítségével.
A licit jelenleg 30.000 Ft-on áll, ami ebben az esetben nem számít kiugróan magasnak.

commodore-64-c-elado-44cb_1_big.jpg

Commodore 64 - Ritkán szoktam számítógépekkel foglalkozni a blogon, pedig ha a 80-as évek játékairól ejtek szót, akkor a TV játékok mellett az első 8 bites számítógépek is említést érdenelnek.
Akkoriban a Sinclair ZX81, Spectrum, Commodore 16, 64, Amiga volt amire mindenki vágyott.
Persze az idő múlásával kicsit megkopott ezeknek a régi számítógépeknek a fénye, de most újra a reneszánszukat élik ezek a retro eszközök is.
Most egy Commodore 64-esen akadt meg a szemem, ami lényegében hiánytalan állapotban keresi új gazdáját.
A csomag jelenleg 21.500 Ft-on áll.

lendkerekes-vonat-kinai-lemezarugyar-termeke-regi-retro-jatek-kituno-allapot-olcsobb-lett-46cb_1_big.jpg

MF-804 lendkerekes mozdony - Az MF-804-es számot viselő mozdonnyal már találkozhattatok az ajánló rovatban bolygókerekes változatban.
Az akkori kornak megfelelően ezek a játékok általában elkészültek elektromos és mechanikus formában is. Most a lendkerekes változatot ajánlom a figyelmetekbe, ami eredeti dobozzal, szép állapotban várja új gazdáját.
A játékért fixen 12900 Ft-ot szeretne kapni a gazdája.

retro-orosz-fem-kormanyos-szanko-16cb_1_big.jpg

Csuk és Gek szánkó - Az oldalon már foglalkoztam ezzel a 80-as években rendkívül népszerű téli játékkal. Bár most nincs tél, de ennek ellenére is érdemes lehet a képen látható Csuk és Gek kormányozható szánkónak a megvásárlásán elgondolkodni.
Az egykoron nagyon népszerű téli sporteszközből mára nagyon kevés maradt meg egészben. 
Ha gyűjtitek a szabadtéren is használható játékokat is, akkor érdemes lehet beruháznotok az 5500 Ft-ról indított játékba.

budapest-kulturdisco-retro-tarsasjatek-eredeti-pm-magazinnal-e7cb_1_big.jpg

Budapest KultúrDisco társasjáték - A 80-as évek egyik hazai társasjátéka volt a nem túlságosan nagy mennyiségben eladott Budapest KultúrDisco. Ebben a játékban a főváros térképén kellet lépegetni és közben színházi, filmes, zenés kérdésekre válaszolni és feladatokat megoldani.
A Pesti Műsorral közösen készített játék összetett volt és kellően bonyolult is, talán ezért nem vált igazi klasszikussá.
Persze ez nem baj, mert ennek köszönhetően manapság már értékes ritkaságnak számít a játék. Most egy ilyen darabot ajánlok a figyelmetekbe, amihez még az eredeti Pesti Műsor újság is megmaradt.
Érdemes a vásárlás előtt megkérni az eladót, hogy számolja meg a kártyákat mert ezek a részletek fontosak lehetnek.
Csak ha hiánytalan a játék szurkoljátok le a 12.999 Ft-ot érte.
Alternatívának itt egy másik darab, ami valamivel olcsóbban elhozható villámáron.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9017821141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása