Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.17.hét
2022. április 24. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.17.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben ismét a hazai aukciós oldalak kínálatából válogattam nektek érdekes régi játékokat.
Szerencsére ismét ráakadtam klassz játékokra, így azt javaslom tartsatok ezúttal is velem és nosztalgiázzunk együtt!

regi-gama-tavos-auto-porsche-03cb_1_big.jpg

Porsche Carrera 10 - A GAMA neve egészen biztosan sokak számára cseng ismerősen. A német cég itthon leginkább a távirányítós járműveknek köszönhetően tett szert népszerűségre.
Ezúttal egy ilyen régi távirányítós kisautót ajánlok a gyűjtők figyelmébe. A Porsche Carrera 10-es igazán szép állapotban maradt meg és bár a távirányító már nincs tökéletes állapotban és a játék sincs tesztelve, de azért érdemes lehet figyelni az aukciót.
A harc a játékért jelenleg 4200 Ft-nál tart.

kek-fem-lemez-sport-verseny-auto-d3cb_1_big.jpg

Lemezből készült versenyautó - Igazából fogalmam sincs, hogy ki gyárthatta ezt a régi lemezből készült versenyautót, ami a 60-as, 70-es években készülhetett.
Egy egyszerű préselt lemezautóról van szó, amiben sem lendkerekes, sem pedig felhúzós szerkezet nem kapott helyet. A végtelenül egyszerű kisautó azonban engem valamivel mégis megragadott.
Ha hozzám hasonlóan jártok Ti is, akkor érdemes lehet elgondolkodnotok a 3000 Ft-os áron hirdetett játék megvásárlásán.

dmsz-bulldog-csepel-b5cb_1_big.jpg

DMSZ Csepel Bulldog - Gyerekkoromban szinte minden óvodában megtalálhatóak voltak a DMSZ játékok, amelyek közül természetesen a járművek voltak a legnépszerűbbek.
A faros Ikaruson kívül nagyon kedveltük még a Csepel teherautókat is, amelyet több változatban is készítettek Debrecenben. Most egy zárt szállító pótkocsival felszerelt változatot ajánlok a figyelmetekbe, ami meglepően egyben van.
Persze a két hátsó ajtó erről a játékról is hiányzik, de ettől függetlenül érdemes lehet lecsapnotok rá.
Itt nincs licit, fixen 16.999 Ft-ért elhozhatjátok a játék, ami nagyon jó árnak számít.

igra-csehszlovak-vitorlazo-repulo-makett-1960-as-evek-osszerakatlan-31cb_1_big.jpg

IGRA vitorlázó repülő - A 60-es, 70-es években a játékgyártók igyekeztek felkelteni a gyerekek figyelmét a modellezés iránt is. Ennek köszönhetően szinte minden országban készítettek egyszerűen összerakható és könnyen sikerélményt biztosítő modelleket a gyerekek számára.
Ilyen volt többek között az IGRA által gyártott fa repülőgép is, amit összerakva a gyerekek egy kicsit belekóstolhattak a modellezés világába egy vitorlázó repülőgép segítségével.
Szerencsére a most figyelmetekbe ajánlott játékot nem rakta össze senki és még az eredeti doboza is megmaradt.
A játékért minimum 9999 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

nagy-hohoho-horgasz-gyermeknyomda-1989-es-teljes-52cb_1_big.jpg

Nagy Hohoho Horgász nyomda - A gyerekek szinte minden országban készítettek játéknyomdákat, amelyek közül néhány darabot már bemutattam nektek az oldalon.
Általában valami gyerekek számára érdekes témát dolgoztak fel ezekkel a játékokkal. Persze itthon is készültek ilyen játékok, amelyekhez nagyszerű hátteret biztosítottak a kiváló hazai rajzfilmek.
Most egy Nagy Hohoho Horgász nyomdán akadt meg a szemem, ami bár kicsit viseletes dobozban, de hiánytalanul várja új gazdáját.
Szerintem érdemes lehet megmenteni ezt a játékot az utókor számára és ezért az eladó által kért 2499 Ft-os ár nem is sok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9017815493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása