Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.16.hét
2022. április 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.16.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem az érdekes és jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal egy kicsit máshol néztem szét nektek érdekes játékok után és szerencsére ezúttal is sikerrel jártam. Azt javaslom tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk egy kicsit együtt!

regi_retro_record_rally_tarsasjatek_tarsas_jatek_hianytalan_trial_612252115466889.jpg

Record Rally társasjáték - Talán emlékeztem a Skála Rally társasjáték, amelyben kisautókat kellett tologatni előre  a dobókocka dobásoknak megfelelően. A társasjáték elemes volt, így bizonyos mezőkre rálépve fények gyulladtak ki, amelyeknek megfelelően kellett cselekedni.
A Record Rally egy egészen ritka változat, amire érdemes lehet lecsapni minden gyűjtőnek. A játék doboza egészen szép és az összes kisautó megmaradt. Ennek köszönhetően azt mondom, hogy az 5000 Ft-os ár egészen jónak számít.

regi_retro_maya_6_6_tarsasjatek_tarsas_jatek_hianytalan_trial_584162115425062.jpg

Maya 6x6 logikai játék - A Maya 6x6 egy ősi logikai játék alapján készített társasjáték ami a Triál gondozásában jelent meg.
A játék szabályaival most nem untatnálak benneteket, de ennek Ti is könnyen rákereshettek az internet segítségével. A játék alapvetően szép állapotban van és szerencsére az aprócska golyócskák is megmaradtak és a műanyagból készült játéktér is szép állapotban van.
Az ár ebben az esetben 7000 Ft, ami bár magasnak számít de alapjában véve egyáltalán nem számít kiugrónak.

retro_auzos_jatek_elado_552122122774684.jpg

Autószimulátor játék - Sajnos a játék márkája teljesen ismeretlen, de egyértelműen a TOMY Racing Cockpit után készülhetett. A játékban egy képernyőn látható autót kell irányítani a kormány segítségével a végtelenített pályán. A 'szimulátorban' a sebességet is lehetett fokozni egy kar segítségével, sőt még a tankolásra is figyelmet kellett fordítani.
Ahogy említettem ez a klasszikus TOMY játék valószínűleg kínai másolata, de ennek ellenére érdekes lehet egy gyűjtő számára.
Az eladó minimum 8000 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

retro_cellovo_ugyessegi_jatek_869832122562592.jpg

Űrhajós tivoli - Ismét egy klasszikus régi játék, ami engem anno a táblájával varázsolt el. Sokan Gagarin Tivoliként emlegetik az űrhajós háttér miatt, de maradjunk az Űrhajós Tivoli elnevezésnél.
A tivoli játékokról már sokszor ejtettem szót a blogon és aki követi az írásaimat az tudja, hogy kedvelem a stílust. Ez egy igazi szerencse játék, ahol a golyó kilövését követően már csak a szerencsében bízhattunk hogy magas pontszámot sikerül begyüjtenünk.
Az Űrhajós Tivoli elképesztően szép állapotban, eredeti golyókkal várja új gazdáját. Az ár 5000 Ft, ami ezért a játékért lényegében ajándék.

retro_ritkasag_nagy_dobozos_minigolf_jatek_csehszlovakiabol_607552110868667.jpg

Minigolf - Az egykori Csehszlovákiában igazán érdekes játékokat gyártottak. A távirányítós és lendkerekes autókon kívül olyan játékokra is érdemes figyelmet fordítani mint a műanyagból gyártott Minigolf.
Ahogy a nevéből is kitalálhatjátok egy golf játékkal lesz dolgotok, ahol különböző akadályokat, ütőket és labdát találhattok majd a dobozban.
A szobában kiválóan lehetett vele játszani a barátokkal és megmerem kockáztatni, hogy még ma is jó móka lehet egy kis minigolf party.
Az eredeti dobozos játékért 2000 Ft-ot szeretne kapni az eladó, ami lássuk be nagyon kedvező ár.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6917809977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása