Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.15.hét
2022. április 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.15.hét

Ezen a héten is elérkeztünk a vasárnaphoz, amikor szokás szerint a Heti TOP5 régi játék rovattal találkozhattok az oldalon.
Ebben a rovatban a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem nektek jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerencsére ezúttal is ráakadtam érdekesebb darabokra, így azt javaslom tartsatok velem ma is és nosztaligázzunk együtt egy kicsit!

piko-jupiter-10cb_1_big.jpg

PIKO Jupiter - Egy klasszikus NDK távirányítós járművön akadt meg a szemem. A Jupiter egy rakétás űrjármű, amivel a 70-es évek gyerekei egészen biztosan találkoztak.
A játékhoz eredetileg egy rakéta is tartozott, amit a jármű kilőni is képes volt. A drótos távirányítóval szerelt hernyótalpas jármű igazi klasszikus darab lett mára, amire mindenképpen érdemes lecsapni ha jó áron hozzájuthattok.
Ez a darab most 19.000 Ft-os áron elhozható, ami nem számít rossznak. A távirányító komplett, a jármű a korához képest nagyon szép, csak a rakéta hiányzik de az szinte minden darabról elveszett az évek alatt.

retro-autos-jatek-nyomda-fcbb_4_big.jpg

Autos nyomda - A Famos által készített Autos nyomdát néhány hete mutattam be nektek a blogon. Ezúttal egy nagyon szép állapotban megmaradt hiánytalan darabot ajánlok a figyelmetekbe.
Szerencsére ezek a játékok rendkívül kedvező áron vásárolhatóak meg, így a gyűjtemény bővítése miatt is érdemes lecsapni az Autos nyomdára.
A licit 1 Ft-ról indul!

gombfoci-keszlet-retro-d1cb_1_big.jpg

Gombfoci - A szocialista korszak egyik népszerű játéka volt a fiúk körében a gombfoci. Ebből a társaságban játszható játékból számtalan változat volt megvásárolható.
A legnépszerűbbnek akkoriban az arcképekkel díszített változatok számítottak, de a játékboltokban a Triál forgalmazott más formájú és kialakítású gombfocit is.
Most egy ilyen darabra csaphattok le, eredeti dobozban. A játékért az eladó minimum 2600 Ft-ot szeretne kapni.

cg-2000-submarine-game-quartz-jatek-kvarcjatek-mukodik-80cb_11_big.jpg

Conic Submarine - Ha a 80-as évekről beszélünk és az akkor népszerű játékokról, akkor egészen biztosan valaki felhozza a társaságban a kvarcjátékokat, amelyekből számtalan változat volt megvásárolható ilyen-olyan úton.
Bár a Casio gépeit tartottuk a legtöbbre, azért más gyártók termékeivel is szívesen töltöttük az időt. Most egy Conic Submarine nevű játékgépre csaphattok le, ami egészen szép állapotban maradt meg.
Az eladó minimum 11.000 Ft-ot szeretne kapni a játékért, ami nem is számít veszélyesen magas árnak.

retro-jatek-kosarlabdajatek-ffbb_1_big.jpg

Kosárlabda ügyességi játék - Az én gyerekkoromból kimaradt a Kosárlabda névre hallgató ügyességi játék. Ez egy igazán különleges játék volt, ami állt egy összeállítható palánkból és egy rugós kilövőből. A rugós kilövőre kellett helyezni a labdát, amit meg kellett próbálni a kosárba juttatni.
Igazán érdekes és egyedi játék volt, amivel persze többen volt érdemes játszani.
A most eladásra kínált darab eredeti dobozzal várja új gazdáját. A játék egyetlen szépséghibája, hogy a labda hiányzik, de ezt szerintem lehet pótolni.
Az eladó ezért a ritkaságért minimum 990 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2917802335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása