Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.12.hét
2022. március 20. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.12.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott Heti TOP5 régi játék rovattal találkozhattok az oldalon, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és megfizethető darabokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is szétnéztem a nagyobb oldalakon és persze találtam is érdekesebb játékokat, így mindenképpen azt javaslom tartsatok velem egy kis időutazásra ezúttal is.

lemezarugyari-plymouth-tavos-lemezauto-dobozos-lemezjatek-e5bb_3_big.jpg

Távirányítós Plymouth - Kezdjük a sort rögtön a legérdekesebb játékkal. A Lemezárugyár távirányítós kisautója a Plymouth Fury viszonylag ritkán kerül elő tökéletes állapotban eredeti dobozzal. A kocsikról általában hiányzik a hátsólámpa műanyag eleme és a távirányító elemtartó része is.
Nos ebben az esetben mind a kettő megvan és még az eredeti doboz is részét képezi az aukciónak.
A licit jelenleg 73.350 Ft-on áll. Ha a vásárláson gondolkodtok, akkor mindenképpen próbáljátok személyesen átvenni ezt a játékot már csak a problémák elkerülése érdekében is!

cab-vulcan-ankerbahn-2127-retro-vasut-4bbb_1_big.jpg

Ankerbahn 2127 - Az NDK Anker cégnek nagyon sok játékot köszönhetünk. Készültek náluk különböző távirányítós és lendkerekes autók, de persze az óraműves játékok területén is otthonosan mozgott a cég.
Most egy Vulcan néven forgalmazott vasutat ajánlok a figyelmetekbe, ami eredeti dobozában, szép állapotban várja új gazdáját.
Az ár minimum 3914 Ft, amit szerintem érdemes is lehet kifizetni a játékért.

cab-tofa-retro-epitojatek-4bbb_1_big.jpg

TOFA fa építőjáték - Az építőkocka a 60-as, 70-es évek népszerű játéka volt, ahol különböző formájú fa elemekből építhettünk magunknak amit akartunk.
Az elemeket elég volt egymásra pakolni és máris készen volt a saját várunk, amit ezt követően a katonáinkkal keltettünk életre.
Számtalan gyártó készített fa építőjátékot a gyerekeknek, így többek között a cseh Tofa cég is. Most az ő játékukat ajánlom a figyelmetekbe. A játék igazán szép állapotban maradt meg, így a 2793 Ft-os ár sem tűnik annyira magasnak érte.

vizipok-gyermeknyomda-1984-es-teljes-dbbb_1_big.jpg

Vizipók gyermeknyomda - Az elmúlt napokban bemutattam nektek itt a blogon néhány NDK-ban gyártott gyermeknyomdát. Persze nem csak az NDK-ban, hanem nálunk is készültek hasonló játékok a MI mesehőseinkkel.
Ezek közé tartozott a Víziopók és az ő barátai is. Ebből a meséből is készült egy 10 darabos nyomda, amit most megvásárolhattok akár Ti is.
A készlet hiánytalan és a doboz is megmaradt. A 2499 Ft-os ár pedig szerintem egyáltalán nem magas egy ilyen klasszikus mesefigurás játékért.

cab-retro-tank-dobozos-4bbb_1_big.jpg

Bolygókerekes Tank - A végére egy kínai játékot tartogattam. Nem a legrégebbi darabról van szó, de mindenképpen érdekes játék a bolygókerekes szerkezettel ellátott tank.
Van itt villogó fény, forgó lövegtorony és persze össze-vissza haladó harckocsi is. A játék alsó részén az elemtartó fedele repedt, de legalább az eredeti doboz is megmaradt ebben az esetben.
A licit 3493 Ft-ról indul, de szerintem ezen az áron megvásárolható is lesz ez a játék...akkor pedig megéri.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3017785370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása