Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.11.hét
2022. március 13. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.11.hét

Ha vasárnap, akkor jön a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem a számotokra érdekes régi játékokat ajánlani.
Ezúttal is megakadt a szemem néhány klassz darabon, így érdemes lesz most is velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

2-doboz-regi-ndk-panelhaz-epito-jatek-plaspi-grossblock-baumeister-09bb_1_big.jpg

Grossblock építőjáték - A Plaspi által gyártott Grossblock építőjáték sokunknak ismerősebb volt gyerekként mint a Lego. Az NDK játékból is lehetett nagyon szép házakat építeni, bár az elemek választéka azért szűkösebb volt mint a népszerű nyugati játékban.
Ennek ellenére népszerű volt a játék itthon és a szocialista blokkon belül, a felépített épületek pedig mindenért kárpótoltak bennünket.
Most két doboznyi építőjáték keresi új gazdáját. A licit 5000 Ft-ról indul, ami nagyon jó árnak számít.

jatek-domper-billencs-f8bb_3_big.jpg

Homokozó dömper - Gyerekkorom egyik klasszikus homokozó dömperét találtam meg egészen szép állapotban a hazai aukciós oldalakon.
Ebbe a játékba tényleg mindenki azt lát bele amit szeretne. Nézhettük anno régi Skoda teherautónak, de akár egy MAZ teherautóra is hasonlíthatott a játék.
Most hiánytalan és törésmentes állapotban kerülhet a gyűjteményetekbe ez a viszonylag nagy játék, aminek a licitje 8000 Ft-ról indul.

retro-muanyag-jatek-epitojatek-37-db-e9bb_2_big.jpg

Korong építőjáték - A gyerekkorom egyik olyan játékát ajánlom a figyelmetekbe, amivel akkoriban sem tudtam nagyon mit kezdeni. Nekem túlságosan elvont volt a kör alakú elemekből történő építgetés.
Pedig a Korong építőjáték szinte minden óvodában megtalálható volt és becsülettel játszottunk is vele, bár érdemleges dolgokat nagyon nehéz volt belőle építeni.
Szerintem ez azóta is így van, de ennek ellenére elképzelhető hogy valaki lát fantáziát a régi játékban amit 2000 Ft-ért lehet megvásárolni.

regi-muanyag-tanker-jatek-auto-teherauto-dobozaban-39bb_5_big.jpg

Tanker teherautó - Igazából kép alapján egészen réginek is tűnhetne ez a műanyag játékautó, de ez bizony a 80-as években készült. Egy egyszerű tologatós vagy éppen dekorációnak használható játékautóról van szó, amit könnyedén beszerezhettek bárhol.
Az állapota kiváló, eredeti dobozzal várja új gazdáját és extra funkcióként még a lámpák is világítanak rajta.
A kocsiért a licit jelenleg 3999 Ft-on áll, de még van néhány nap hátra.

retro-japan-bandai-tavos-lemezauto-lemezjatek-b3bb_1_big.jpg

Bandai Polizei BMW - A távirányítós játékok nagyon népszerűnek számítanak a hazai gyűjtők körében. Ezúttal egy régi japán távirányítós BMW rendőrségi autón akadt meg a szemem, ami egészen jó állapotban maradt meg.
Persze azért tökéletességet ne várjatok, de összességében bőven a még menthető kategóriába tartozik a kocsi. Egy 7800 Ft-os licittel máris harcba tudtok szállni a játékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6417779562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UBI1889 2022.04.04. 21:48:49

Volt plaspim és korongom is.
A plaspim kb 1973-ban(től), de lassan eltűnt minden darabja.
De 50 évesen tudtam venni egy gyári csomagolásút, hiánytalanul...
<3
süti beállítások módosítása