Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.10.hét
2022. március 06. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.10.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható érdekes és különleges régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezúttal ismét a legnagyobb hazai aukciós oldalon nézelődtem kincsek után és szerintem találtam is pár érdekes régi játékot.

Azt javaslom tartsatok ezúttal is velem és nosztalgiázzunk együtt!

piko-utopia-space-car-nagyon-ritka-regi-jatek-auto-a6bb_1_big.jpg

PIKO Utópia - Egyszerűbb így leírni az NDK-ban gyártott bolygókerekes játék nevét mintha az írnám Utopisches Fahrzeug. Egy egyszerű műanyag játékról van szó, amit 1965-ben gyártottak az NDK-ban. Az űrjármű igazi ritkaságnak számít, ami későbbiekben feltűnt némileg átdolgozva a szovjet játékgyártók kínálatában is.
A játék nem tökéletes és nem hiánytalan. Az antennája hiányzik, de a 10.000 Ft-os kikiáltásiár egyáltalán nem számít magasnak egy ilyen ritkaság esetében.

regi-ms-1400-hanomag-garant-tavosiranyitos-tavos-west-germany-c3bb_1_big.jpg

MS1400 Hanomag Garant - Egy régi távirányítós játékautón is megakadt a szemem, amit az NSZK-ban készítettek. Az MS1400-as a Hanomag Garant teherautó alapján készült és elég szépen visszaadja annak a formáját.
A játék változat ment előre-hátra és jobbra-balra. A szokásos drótos távirányítással volt ellátva. A játék mind a mai napig működik, bár a kormányzásra nagyon sok figyelmet kell fordítania majd az új tulajdonosnak, ugyanis az már nem tökéletes.
A licit jelenleg 8000 Ft-on áll.

lemezarugyar-holdraketa-az-eredeti-dobozaban-77bb_201_big.jpg

Lemezárugyár Holdrakéta - A Holdrakéta egyik igazi klasszikus, amivel szerintem majdnem mindenki találkozott gyerekként. Ez a lendkerekes játék maga volt a csoda akkoriban. Meglöktük, majd ha nekiment valaminek akkor talpra állt, lenyílt az ajtó rajta és láthatóvá vált az űrhajós.
Imádtam gyerekként. Szerencsére elég sok maradt meg viszonylag jó állapotban ebből a játékból. A most figyelmetekbe ajánlott darab viszont dobozzal várja új gazdáját.
Ha érdekel benneteket ez a darabka játéktörténelem, akkor figyeljétek a jelenleg 4750 Ft-on álló játék aukcióját Ti is!

kep-nyomda-foglalkozasok-eszkozok-retro-regi-jatek-47bb_1_big.jpg

Képnyomda játék - A Tanért vállalatnak köszönhetően hazai nyomdával is játszhattunk gyerekként. A Képnyomda játékban foglalkozások és eszközök nyomdázását tehették meg a gyerekek.
A nyomda játékokról néhány napja írtam egy bejegyzést, ami bemutatja nektek ezeket a régen elfeledett játékokat. Ha szeretnétek újra átélni az élményt, akkor ezzel a hazai játékkal most megtehetitek.
Az ár 3499 Ft, ami annyira nem is veszélyes.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1417773662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása