Majorette Citroen GS Camargue másolat
2022. február 26. írta: ToyaHSW

Majorette Citroen GS Camargue másolat

citroen_1.JPG

A mai napon egy olyan kisautót szeretnék bemutatni nektek, ami engem egy kicsit megizzasztott. Ennek köszönhetően az információkban sem vagyok teljesen biztos, de amit sikerült kiderítenem a mai bemutató alanyáról azt természetesen megosztom veletek is.
Ezúttal egy legendás autónak a Citroen GS Camarguenak a kisautó változatát szeretném bemutatni nektek. Ez egy igazi legendás gyártó kisautójának a másolata, ugyanis a kocsi nagyon közeli rokonságban áll a Majorette által készített változattal.
Mielőtt azonban elmerülnénk a részletekbe, érdemes egy kicsit közelebbről megismernetek a Citroen GS Camargue típust is.

1280px-bertone132_27092113837.jpg

1972-ben a Genfi Autószalonon láthatták az érdeklődők a Citroen GS Camargue típust, ami egy tanulmányautó volt az olasz Bertone Stúdió készített el.
Az autó vonalai Marcello Gandininek köszönhetően alakultak ki és bár nehezen hihető, de az autó eredetileg egy Citroen GS-ből lett átalakítva.
Az autó feltűnést keltett annak köszönhetően, hogy milyen bátran használták az éleket és az egyenes felületeket a karosszérián, valamint a hátsó részen kialakított buborékot formáló ablaknak köszönhetően. A kocsi megtartotta a GS jellegzetességeit és belsejét, de annál 6 cm-rel szélesebb és 2 cm-el alacsonyabb lett.
A kocsi fogadtatása remek lett, ami lényegében hosszú időre megalapozta a Citroen-Bertone kapcsolatot is, aminek első eredménye a Citroen BX lett, ami mára legendás autóvá érett.

Természetesen a játékgyártók figyelmét sem kerülte el ez a különleges jármű, aminek elkészítették a kisautó változatát a gyerekek számára is.
A legismertebb darabot a Majorette készítette el, amit azonnal követtek más gyártók termékei is nem ritkán a Majorette játék alapján elkészítve.
A ma bemutatásra kerülő darab is abba a kategóriába tartozik ami bőven merített a Majorette által elkészített játékból. A beazonosítás kifejezetten nehezen ment, de szerintem egészen jól rátaláltam a játék gyártójára és az országra ahol készült.
A hozzám került Citroen GS Camargue elvileg Taiwanon készült és a DINSIN gyártotta. Sajnos erre semmi nem utal a játékon, de az internetes keresések alapján erre jutottam - ha nagyon tévedek, akkor majd valaki kijavít.
A Taiwanon készült kisautó számtalan színben és matricázással készült, de ezek a kisautók lényegében csak külsőleg tértek el egymástól.
A játék formáját tekintve nagyon hasonlít a Majorette által készített változatra, de a spanyol Gisima változata is nagyon hasonlít a DINSIN kisautójára. Maradjunk annyiban, hogy mind a két kisebb gyártó valószínűleg a Majorette játékát vette alapul a gyártás során.
A Majorette persze minőségben messze jobb volt mint a DINSIN kisautója és ebben nagy szerepe van a felhasznált anyagoknak is.

A DINSIN Citroen FS Camargue ugyanis egy csavar kivételével teljes egészében műanyagból készült. Ennek köszönhetően minden alkatrész műanyagból került legyártásra, ami nem az örökkévalóságnak készült.
A felső rész színezett műanyagból készült, míg az alváz fekete színű műanyagból került legyártásra. Érdekesség, hogy az alvázon sem az autó márkájára, sem pedig a gyártóra nem utal egyetlen jelölés vagy felirat sem.
Az ablakok átlátszó műanyagból lettek elkészítve és azt mondanám hasonlítanak a Majorette autóin használt érdekes mintázatú ablakokra. Nagy különbség viszont, hogy itt nincs lehetőség kinyitni a különleges mintázatú hátsó ablakot.
Ez elég elszomorító, de mivel egy olcsó játékról van szó így különösebben nem meglepő.

Ahogy említettem a bejegyzés elején a kocsi számtalan színben készült, amelyeket matricákkal igyekeztek érdekesebbé tenni. A hozzám került változat a legegyszerűbb fehér színben készült el és egy versenymatricázást kapott.
A motorháztetőn és a tetőn is található egy-egy sárga-kék-piros matrica, amelyeket rajtszám és ESSO felirat is díszeleg.
Alapvetően a kocsi egészen jól működik és szépen gurul, ami betudható az ék egyszerűségű futóműnek is. A kerekek műanyagból vannak és nulla a futóművek rugózása, de így is egészen jól használható a kisautó.

A Citroen GS Camargue ezen változatával is találkozhattok majd a többi kisautóval együtt, de amíg nem tudom személyesen megmutatni nektek ezt a kincset, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9717766960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása