Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.7.hét
2022. február 13. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.7.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott ajánló rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat összegyűjteni nektek.
Ezúttal is találtam érdekességeket, így a gyűjtőknek és a nosztalgiára fogékony olvasóknak ismét érdemes lesz velem tartani.

ritka-zold-feher-lendkerekes-barkas-70-es-evek-80bb_3_big.jpg

Lendkerekes Barkas B1000 - Az NDK Anker által gyártott Barkas B1000-es lendkerekes autókat itthon mindenki nagyon jól ismerte. Több változatban is megvásárolható volt és minden fiú szeretett volna ilyen autót magának, hiszen az utakon is találkoztunk a típussal.
Nekem nagy kedvencem volt gyerekként ez a játék, így azt hiszem az 5000-es forintos induló ár egyáltalán nem magas egy ilyen szép darabért.
Ennyit még nekem is simán megérne ez a kocsi.

elemes-jatek-geppisztoly-geppuska-lemezarugyar-elzett-muvek-keveset-jatszott-allapotban-mukodik-a0bb_1_big.jpg

Lemezárugyár Géppisztoly - A Lemezárugyár játékai között számtalan szívnek kedves klasszikust találni. Ezek közé tartozik többek között a géppisztoly is, ami a maga idejében igazi csoda volt és ennek köszönhetően minden fiú szívét megdobogtatta.
Az elemes játék a ravasz meghúzását követően kereplő hangot adott ki magából és a végén található piros búra alatt az égő elkezdett villogni mintha torkolattűz lenne. 
Igazán szép állapotban megmaradt darabról van szó, aminek egyetlen hibája a hiányzó elemtartófedél. Ezt nem egyszerű pótolni, de nem is lehetetlen:
A játékért az eladó 25.000 Ft-ot szeretne kapni. Sok? Kevés? Döntsétek el Ti :)

retro-fem-hazas-gyermek-jatek-varrogep-eredeti-dobozaval-40bb_1_big.jpg

Casige elemes varrógép - A Casige név itthon nem mond sokat, de persze tőlünk nyugatabbra egy viszonylag ismert márkáról volt szó.
A Casige már a 20-as években is készített varrógépeket a lányoknak és ezzel alapozta meg a hírnevét. Amire rátaláltam az már az elektromos változata a cég varrógépének, ami bár kopott, de mégis működőképes változatban keresi új gazdáját.
A játékhoz még az eredeti doboz is megvan, ami azért nem kis bravúr. A licit jelenleg ebben az esetben 1100 Ft-on áll, ami nem vitás hogy nagyon kedvező ár.

40-dbos-foleg-fem-hazas-jatek-kisauto-gyujtemeny-benne-meg-matchbox-is-edab_1_big.jpg

Kisautó csomag - A kisautókat nagyon sokan kedveltük gyerekként. Szerencsére sokaknál meg is maradtak ezek a régi játékok, így időről-időre előkerülnek ilyen csomagok.
Ez egy elég vegyes kisautó csomag, amiben a noname gyártmányokon kívül azért Matchbox kisautókat is találhattok. Összesen 40 darab játékautóról van szó elég vegyes állapotban, így az ár sem túl magas jelenleg.
Az aukció itt most 2422 Ft-on áll.

zm1-rennboot-ddr-kb-40-eves-65-cm-es-taviranyitos-motorcsonak-dobozaban-bp-ok-bfab_1_big.jpg

ZM1 Rennboot - Az NDK játékgyártás számtalan érdekes és különleges játékot kitermelt a szocializmus ideje alatt. Ezek közé tartozott a ZM1 Rennboat hajó is, ami egy elemes távirányítós motorcsónak volt, ahol azonban az irányítás levegős úton volt megoldva.
A képen is láthatjátok, hogy a távirányító nem a szokványos kidolgozást kapta, hanem egy összenyomható gumis megoldással találkozhattak a gyerekek. Az biztos, hogy egy rendkívül érdekes darab.
Ez az érdekesség feledteti az aprócska hibákat a játékon, valamint ritkasága és az eredeti doboza indokolja is a 12699 Ft-os árat.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6317476230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása