Számolós kártya gyerekeknek
2022. január 08. írta: ToyaHSW

Számolós kártya gyerekeknek

szamkartya_1.JPG

Már több bejegyzésnél említést tettem róla, hogy az egykori játékgyártás során fontos szerepet játszott a gyerekek megfelelő oktatása. Lehetett szó történelemről, művészetekről vagy akár közlekedésről, az oktatás mindig fontos szempont volt.
Ennek köszönhetően a gyerekek már egészen kicsi koruktól kezdve szórakozva tanulhattak.
A mai napon egy ilyen oktatásra is kiválóan használható párosító kártyát szeretnék bemutatni nektek, ami kifejezetten a legkisebbeknek készült.

A kártya azt a nemes feladatot tűzte ki célul maga elé, hogy a gyerekekkel megismerteti az arab számok egy részét és a számolást is erősíti majd a gyerekekben.
Ehhez a párosító kártya tökéletes megoldásnak bizonyul. A feladat a gyerekek számára annyi volt, hogy az osztott vagy húzott kártyákból kellett a megfelelő párokat összerakniuk,

A kártyák egyik felén az arab számok voltak láthatóak, amelyek bohóc figurákkal és dominókkal is jelezve voltak, míg a másik lapon különböző állatok voltak felrajzolva, különböző számban.
A feladat annyi volt, hogy az arab számnak megfelelő állatos lapot kellett összepárosítani. Ha megvolt egy pár, akkor azt le lehetett tenni.
Ahogy fogytak a lapok a játékosok egymástól húztak, így végül minden kártya megtalálta a párját.
A játékot végül az nyerte meg, akinek több párja volt a parti végén.

Összességében egy rendkívül egyszerű oktató játék volt, amivel mégis szórakozva tanulhattak a gyerekek egy kis matematikát. Megismerhették a számokat, sőt még egy kicsit az összeadást is tudták gyakorolni.
Sajnos a kártya gyártója teljesen ismeretlen, de kárpótol hogy hiánytalan pakliról van szó.
Remélem néhányan találkoztatok ezzel a kártyával gyerekként és jólesik egy kicsit nosztalgiáznotok.

Ízelítőnek ezúttal is jönnek a megszokott fényképek és remélem lesz lehetőségem bemutatni majd nektek ezt a kártyát is és egy partit tudunk majd játszani vele, ha a kedvetek úgy tartja.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4716807572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása