Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.52.hét
2021. december 26. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.52.hét

Ehhez is elérkeztünk :) Az idei év utolsó Heti TOP5 rovata érkezik meg, amiben ezúttal is érdekes és különleges régi játékokat ajánlok a figyelmetekbe a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Szerencsére ismét rátaláltam néhány érdekes játékra, így érdemes lesz velem tartanotok ezúttal is.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

kamion-retro-magyar-trafik-aru-nagymeretu-jatek-ef9b_1_big.jpg

DMSZ Csepel - A DMSZ neve ismerősen csenghet minden régi játékokkal foglalkozó gyűjtő számára. Az egykori debreceni műanyagipari cégnek nagyon sok klasszikus fújt technológiával készült játékot köszönhetünk.
A termékek között megtalálható volt a faros Ikarus és a Csepel teherautójának több változata is. Most egy teherautót ajánlok a figyelmetekbe, ami egészen jó állapotban maradt meg.
Talán érdemes lehet elgondolkodnotok a jelenleg 1 Ft-on álló játék megvásárlásán nektek is.

elektronika-kvarcjatek-cf9b_1_big.jpg

Elektronika 24-01 kvarcjáték - Az egykori szovjet játékgyártás szinte mindenhonnan vett kölcsön ötleteket. Némelyiket valamennyire átdolgozták, de az elképesztő lopások sem álltak távol a szocialista országtól.
Egy ilyen lopás eredményeként született meg az Elektronika 24-01-es kvarcjáték, amit egyszerűen elloptak a Nintendotól. Ebben a játékban a tojásokat kellett elkapkodni a mesékből ismerős farkassal.
A játék amúgy szép állapotban van, de nem hibamentes. Ha szeretnétek rá licitálni, akkor érdemes figyelnetek az 5000 Ft-ról indult aukciót.

flipper-lemezjatek-retro-e0ab_1_big.jpg

Dingball - A doboz és a felirat ne tévesszen meg senkit, ez egy Lemezárugyár által készített Dingball játék. A hazai piacon is forgalomba került játék Franciaországban is megtalálható volt a boltok polcain.
A játék eredeti dobozzal, de a szokásos hiányosságokkal várja új szerető gazdáját. Az ár nagyon kedvező, hiszen 6000 Ft-os villámáron azonnal a Tietek lehet ez a régi kincs.

porsche-junior-retro-autopalya-jatek-eredeti-dobozaban-ef9b_1_big.jpg

ITES Auto-Draha - A cseh ITES cég játékaival szinte minden gyerek találkozott a 70-es, 80-as években. Ezek között a játékok között megtalálhatóak voltak a lendkerekes kisautók, de a különböző elektromos játékok közül is válogathattak a szülők.
Ilyen volt többek között az Auto-Draha autópálya is, aminek több változata is beszerezhető volt. Most egy Porsche Junior változatot ajánlok a figyelmetekbe, aminek az ára jelenleg 21 Ft.

ritka-jatek-igra-ites-nagy-bakelit-tuzoltoauto-jatek-60-as-evek-c0ab_104_big.jpg

IGRA tűzoltóautó - 1958-at írtunk amikor a cseh Igra cég a piacra dobta ezt a bakelitből, műanyagból és fémből készült tűzoltóautót.
A lendkerekes kisautó nagyon ritkának számít és ebben az állapotban tényleg különlegességnek tekinthető. Lényegében az állapot hibátlan, így mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni a jelenleg 8500 Ft-on álló aukciót a gyűjtőknek.
Ez egy igazi kincs.

ritka-jatek-bandai-mercedes-japan-auto-az-eredeti-dobozaban-a0ab_185_big.jpg

Bandai Mercedes-Benz Coupe -  A Bandai nevet nem kell bemutatni a régi játékok világában otthonosan mozgó gyűjtők számára.
A japán gyártó számtalan klasszikus játékot készített, amelyekre szívesen csapunk le általában. Merem remélni, hogy ez a Mercedes-Benz Coupe is egy gyűjtőhöz kerül majd.
A lendkerekes játék kiváló állapotban van és még az eredeti doboza is megmaradt. Ha kedvet éreztek a vásárlásra, akkor figyeljétek a jelenleg 1575 Ft-on álló aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2516793288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UBI1889 2021.12.29. 09:44:44

Na, ilyen csepelem volt...
süti beállítások módosítása