Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.46.hét
2021. november 14. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.46.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem a figyelmetekbe ajánlani érdekes és különleges régi játékokat.
Ezúttal is megakadt a szemem néhány klassz darabon, így mindenképpen azt javaslom tartsatok ezúttal is velem a régi játékok világába!

ritka-jatek-lemezarugyar-cabrio-taviranyitos-packard-auto-729b_132_big.jpg

Lemezárugyár távirányítós Packard - A Lemezárugyár igazán kihozta a maximumot a Packard kisautóból, ami számtalan változatban volt elérhető a gyerekek számára.
Viszonylag ritkának számító távirányítós változat is várta egykoron a gyerekeket ebből a klasszikus autóból. Most egy ilyenre tehetitek rá a kezeteket, amennyiben beszálltok a jelenleg 20.000 Ft-on álló licitbe.

retro-trafikos-kuglikilovo-pisztoly-bontatlan-80-as-90-es-evekbol-739b_1_big.jpg

Kuglilövő - A hazai kisipar tényleg egészen érdekes és különleges játékokkal lepte meg néha a vásárlókat. Ezek közé tartozott a pisztollyal és golyó formájú lőszerekkel felvértezett Kuglilövő játék, ahol a feladat egyszerű volt mivel csak a felállított bábukat kellett felborítani a lövéseinkkel.
A játék érdekessége az eredeti csomagolás. Ezzel a műanyag játékkal még soha nem játszott senki, így különösen izgalmas a gyűjtők számára, akik most 1500 Ft-os áron juthatnak hozzá.

lemezjatekl-repulo-839b_2_big.jpg

MF-202 lendkerekes repülőgép - A kínai játékokat nagyon sokan gyűjtik. Nekik ajánlom a figyelmébe ezt az egészen szép állapotban megmaradt MF-202-es lendkerekes repülőgépet.
Van rajta némi rozsda, de a kerekek a helyükön vannak és az állapota is egészen elfogadható. A játékért 5000 Ft-ot szeretne kapni az eladó, amennyit talán érdemes is megadnotok érte.

ritka-regina-nemet-vashazas-gyerek-jatek-varrogep-eredeti-dobozaban-d29b_1_big.jpg

Régi német varrógép - A varrógépek a lányok kedvenc játékai közé tartoztak egykoron. Nagyon sokan ezen tanulták meg a varrás alapvető fogásait és gyártották le a babáiknak a kicsi ruhákat.
Most egy német gyártmányú Regina varrógépre csaphattok le, amiért a licit jelenleg 11 Ft-on áll. A játék nagyon szép állapotban van és még az eredeti doboza is megmaradt, így egy gyűjteményben lenne a helye.

regi-nyugatnemet-gyerek-jatek-konyhai-merleg-sulyokkal-eredeti-dobozban-d29b_1_big.jpg

Játékmérleg - A lányok ha nem a varrással foglalkoztak, akkor általában valamilyen háztartási játékkal játszottak vagy babáztak. A háztartási játékokból számtalan készült a 60-as, 70-es években, amelyek között az elektromos játékok mellett megtalálhatóak voltak az egyszerűbb játékok is.
Ilyen volt a konyhai mérleg is, amit több gyártó is készített a gyerekek számára. Ezúttal egy gyönyörű állapotban megmaradt eredeti dobozos játékot ajánlok a figyelmetekbe.
Az eladó 1 Ft-ról indította el a licitet, amire szerintem érdemes lesz nektek is figyelni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4216755352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása