Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.44.hét
2021. október 31. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.44.hét

Ezen a héten ismét ajánlok a figyelmetekbe öt érdekes régi játékot a hazai aukciós oldalak kínálatából. Ezúttal hoztam nektek ritka és értékes játékokat is, de természetesen az olcsóbb játékok is bekerültek a felhozatalba.
A lényeg az volt, hogy olyan játékokat gyűjtsek ismét össze nektek, amelyek jól mutatnak egy gyűjteményben.

Tartsatok ezúttal is velem!

lemezarugyar-helikopter-allomas-4d8b_9_big.jpg

Lemezárugyár Helikopter állomás - Bár sokan azt gondolják, hogy a Helikopter állomás a Lemezárugyár saját találmánya, de ez valójában nincs így. Nagyon sok ilyen és hasonló játék jelent meg az 50-es években a nyugati gyártók kínálatában.
Persze mi erről semmit nem tudtunk akkoriban, így örömmel használtuk a Lemezárugyár óraműves szerkezettel ellátott Helikopter állomását, ahol az volt a feledat, hogy az autókat tartalmazó raklapokat felvegyük és lerakjuk a megfelelő helyre.
Viszonylag nehéz játék volt és elég összetett is. Nagyon nehéz belőle működőképes darabra akadni, így mindenképpen érdemes egy aukciófigyelőre a jelenleg 20.000 Ft-on álló darab.

retro-ites-tatra-t400-oramuves-felhuzos-igra-kulcs-trolibusz-troli-busz-csehszlovak-f58b_1_big.jpg

ITES óraműves trollibusz - Az Ites játékait nagyon sokan ismerjük és szeretjük, hiszen a gyerekkorunk része volt a cseh gyártó néhány játéka.
Ezúttal egy szép állapotban megmaradt trollibuszra akadtam rá a hazai aukciós oldalak kínálatában, aminek kicsit akad a felhúzós szerkezete. Nem hiszem, hogy javíthatatlan lenne a szép állapotú játék, így érdemes figyelnetek a jelenleg 10.500 Ft-on álló licitet.

planethod-70-es-evek-szovjet-ipar-tavos-jateka-ritka-kek-szinben-4d8b_4_big.jpg

Planetohod holdjáró - A szovjet játékipar szinte ontotta magából az azonos alvázzal és távirányítóval rendelkező távirányítós űrjárműveket. Általában csak a felépítmény cserélődött a típusokon, de a többi változatlan maradt.
Már többször láttam ezt a távirányítós Planetohod holdjárót a legnagyobb hazai aukciós oldalon, de a hiányosságai és az ára miatt eddig nem ajánlottam a figyelmetekbe.
Most végre egy kicsit leárazta az eladó a játékot, így azt mondom nektek ennyi pénzért már érdemes lehet licitálnotok rá.

kinai-lemezjatek-auto-me630-szep-allapotban-3d8b_1_big.jpg

ME-630 bolygókerekes autó - Nem maradtok ezúttal sem kínai játék nélkül. Most az ME-630-as Photoing on Car nevű játékon akadt meg a szemem, ami egészen szép állapotban maradt meg.
Az autó itt-ott horpadt egy kicsit, de a két figura megvan az utastérben és a festés is egészen jól néz még ki. A leírás alapján a funkciók is működnek rajta, így annyira nem is rossz vétel.
A licit jelenleg 5101 Ft-on áll.

rubik-foldgomb-db8b_1_big.jpg

Lemezárugyár Föld-Gömb - A logikai játékok sorát erősítette a Lemezárugyár Varázs-Gömb, Föld-Gömb párosa, ami egy viszonylag egyszerű tologatós játék volt.
Persze azért a tologatás már magában is elég nehéz feladat volt ennél a játéknál, de aki nem tudta kirakni az gyakran megpróbálta szétfeszegetni a játékot, aminek köszönhetően gyakran törtek le az elemek. 
Ennek ellenére egy-egy szebb darabra még hiányosan is érdemes lehet lecsapni. Ilyen a most figyelmetekbe ajánlott játék is, amiből egy darab hiányzik sajnos. Persze az ár ennek megfelelően 1 Ft-on áll jelenleg, de én mindenképpen megmenteném a helyetekben ezt a kincset.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1216740958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása