Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.41.hét
2021. október 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.41.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdeklődésre számot tartó játékokat válogatni Nektek.
A legújabb részben ismét rátaláltam néhány gyöngyszemre, így érdemes lesz velem tartanotok egy nosztalgikus utazásra ezúttal is!

Vágjunk is rögtön a közepébe!

budapesti-jatek-villamos-elado-retro-regiseg-028b_4_big.jpg

Fából készült villamos - A fából készült játékok a 60-as években rendkívül népszerűek voltak. Kedvelték őket a szülők, a gyerekek és az ipari hulladékból játékokat gyártó cégek is.
Persze a legnépszerűbbeknek a járművek számítottak, így a faipari cégek készítettek különböző teherautókat és más járműveket is. A képen látható és most eladásra kínált villamos is ebből a korból származik.
Ha kedvelitek és gyűjtitek a fából készült játékokat, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 5000 Ft-on álló aukciót.

regi-autos-kartya-1963-angol-c58b_1_big.jpg

Régi autóskártya - Gyerekként nagyon kedveltek az itthon készült autóskártyákat és szinte az összes változattal volt szerencsém játszani:
Akkoriban hozzánk csak a Minerva által kiadott darabok jutottak el, pedig biztosan szívesen kipróbáltuk volt a képen is látható angol autóskártyát is.
Most Ti megtehetitek ezt, ha licitáltok az aukción. A 1908 és 1963 közötti autókat felvonultató kártya egészen parádés állapotban maradt meg. Új gazdáját eredeti dobozzal, leírással keresi. Az ajánlható ár 10.000 Ft.

regi-lendkerekes-jatek-auto-skoda-120-l-utanfutoval-e58b_1_big.jpg

Lendkerekes Skoda utánfutóval - Na ilyen játék nem mindennap jön szembe a gyűjtőkkel. A KDN-nél készült műanyag lendkerekes Skoda magában is ritkaságnak számít. Utánfutóval és ilyen állapotban pedig tényleg gyűjtői darabnak számít.
Az ár jelenleg még igazán kedvező, hiszen 6000 Ft-on áll az aukció, így érdemes figyelnetek és megfelelő ár esetén lecsapni a játékra.

regi-lendkerekes-fiat-242-jatek-auto-f58b_1_big.jpg

Fiat 242 lendkerekes teherautó - Az Anker által gyártott játékok mindig népszerűnek számítottak a szocialista országokban. Számtalan távirányítós és lendkerekes autót készítettek a gyerekeknek a 70-es, 80-as években.
Most egy Fiat 242-est ajánlok a figyelmetekbe, amit 1980 és 1989 között gyártottak. A teherautóhoz eredetileg tartozott egy műanyag ponyva is, de ez általában ezeknél a játékoknál eltörött vagy elveszett.
Nincs ez másképp ennél a játéknál sem, így az ár is ennek megfelelő hiszen csak 3500 Ft-ot szeretne érte kapni az eladó.

regi-lendkerekes-jatek-auto-lemezarugyar-e58b_1_big.jpg

Lendület VW Mikrobusz - A Lemezárugyár számtalan darabból álló lendkerekes sorozata nagyon népszerű volt a gyerekek körében itthon.
Ebbe a sorozatban tartozott a VW T1-es mikrobusz is, ami számtalan színben és eltérő matricázással volt megvásárolható a játékboltokban. Mivel hazai játék és a Lemezárugyár gyártotta, így sokan gyűjtik is ezeket az autókat.
Most egy szép állapotban megmarat Elzett matricával ellátott darabot ajánlok a figyelmetekbe. A licit ebben az esetben 3500 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6716716824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása