Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.38.hét
2021. szeptember 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.38.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott régi játék ajánló rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatát nézem át érdekes és különleges régi játékok után.
Szerintem ezúttal is akadt néhány megfizethető darab, így érdemes lesz most is velem tartanotok.
Vágjunk is rögtön a közepébe!

lemezarugyari-rakodo-vonat-dobozaval-0e7b_1_big_1.jpg

Rakodó vonat - Aki kicsit otthonosan mozog a régi játékok világában az azonnal tudja, hogy egy Lemezárugyárban készített játékkal kezdünk.
A Rakodó vonat a maga idejében egy igazi klasszikus volt és nagyon szerettük. Nem tudott semmi különlegeset csak egy hordót pakolt a pálya két vége között, de a végtelenségig tudtunk vele szórakozni.
Ha szeretnétek ezt az élményt visszaidézni, akkor ez a darab nektek készült. A felhúzókulcs nincs meg hozzá, de a hordó ami általában hiányozni szokott az megmaradt.
Az ára a játéknak minimum 6500 Ft lesz.

epito-jatek-bd7b_2_big.jpg

Plaspi Grossblock - Akik figyelemmel kísérik a blogot, azok tudhatják nagyon szeretem az NDK építőjátékokat. Ezek sorába tartozik a Plaspi által gyártott Grossblock is, amiből egykoron igazán különleges szocreál épületeket tudtunk felhúzni.
Most ebből akadt a horgomra egy eladó darab sok-sok elemmel. 
A retro építőjátékért fixen 5000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

retro-gorkorcsolya-6d7b_1_big.jpg

Görkorcsolya - Gyerekkorom egyik fontos játéka volt a görkorcsolya, amit idővel aztán a gördeszkára cseréltünk le. Nekünk még nem jutottak olyan szuper görkorik mint amiken manapság száguldoznak a gyerekek.
A szüleink megvették az állítható görkorcsolyákat és le volt rólunk a gond hosszú évekig. Egy ilyen nosztalgikus darab került most fel az egyik hazai aukciós oldalra nagyon baráti áron.
Ha szeretnétek a gyűjteményetekbe tudni egy ilyen klasszikus szabadtéri játékot, akkor érdemes figyelnetek a 699 Ft-ról indított aukciót.

hit-car-2-retro-regi-csehszlovak-autopalya-1986-leirassal-osszeszerelesi-utasitassal-6d7b_1_big.jpg

HitCar 2 autópálya - A nyugati gyerekeknek ott volt a Hot Wheels vagy a Matchbox autópályája, nekünk keleti gyerekeknek a Rodeo vagy a Hitcar autópálya jutott.
Bár a hazai aukciós oldalakon a Hitcar első autópályájára is rá lehet találni, én mégis a sokkal több elemből álló kettes változatot ajánlom a figyelmetekbe.
Ha szeretnétek egy ilyet a Matchbox kisautók mellé, akkor érdemes elgondolkodnotok a 4499 Ft-ért árult eredeti dobozos cseh játék megvásárlásán.

retro-mini-autoverseny-3d7b_3_big.jpg

Mini Autóverseny - Ha az ajánlót egy Lemezárugyáras játékkal indítottam, akkor most stílusosan azzal is zárom le. A Mini Autóverseny egy műanyagból és lemezből készített autóverseny játék, ahol egy 8-as alakú pályán körözhettünk.
A játéknak számtalan hibalehetősége van, amelyek között a műanyag törése, a rugók megakadása is szerepel, de ha szeretnétek egy darabot a hazai játékgyártás történetéből magatoknak, akkor ideális választás.
A működése nem ismert, de valószínűleg nem is működik majd :)
A licit 5000 Ft-ról indul az eredeti dobozos játékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr216693932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thészeusz 2021.09.21. 21:36:29

Ugyanilyen görkorcsolyám volt, az NDK-ban vették keresztszüleim. Szinte semmilyen felületen nem gurult rendesen. Mindig agyfrászt kaptam tőle minden alkalommal, de idővel feltámadt bennem a gyanú, hogy talán csak én voltam ügyetlen, így megint újrapróbálkoztam vele... és újra rájöttem, hogy vacak és így tovább
süti beállítások módosítása