Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.37.hét
2021. szeptember 12. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.37.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatait átböngészve igyekszen régi, különleges és szerencsés esetben olcsó játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
A szemem ezúttal is megakadt pár érdekes darabon, így mindenképpen érdemes lesz velem tartanotok ma is.

Vágjunk is rögtön a közepébe :)

lemezarugyar-hull-agrave-mvasut-lemezjatek-elzett-8b7b_1_big.jpg

Lemezárugyár Hullámvasút - Egy régi klasszikus hazai játék, amit persze a Lemezárugyár egy Technofix játékról másolt egykoron.
Nekünk jutott a Hullámvasút és akkoriban nagyon örültünk is neki. Ennek a játéknak én még mind a mai napig nagyon örülnék. Az eredeti dobozban megtalálható játék hiánytalan, ami nem kis szó.
A működése nem igazán tökéletes, de ebben az esetben illik már elnézőnek lenni. A játékért az eladó minimum 40.000 Ft-ot szeretne kapni, ami egy ilyen állapotú játék esetében nem is annyira kiugró.

rengeteg-retro-jatek-kituntetesek-70-es-80-as-evekbol-egyben-0a7b_7_big.jpg

Retro játékcsomag - Egy igazán izgalmas csomagon akadt meg a szemem, ami minden régi játék iránt érdeklődő számára tartogat különlegességet. Van itt bőven alkatrész, de távirányítós autók (köztük egy Wartburg), egy Ites autópálya és néhány Lemezárugyáras termék is várja új gazdáját.
Ráadásként a csomag mellé még egy becsületes adag kitüntetés is jár bónuszként :)
A jelenlegi ár 42.700 Ft.

polar2-holdjaro-auto-6a7b_1_big.jpg

Elemes Polar 2 - A Polar 2-est nem kell különösebben bemutatni azoknak, akik ismerik a régi játékokat vagy jártak már a blogon.
Az NDK-ban gyártott expedíciós jármű igazán népszerű játék volt a maga idejében és még olyan sorozatban is feltűnt mint a Pirx kaladjai. Most a ritkábbnak számító piros változatra akadtam rá, aminek működéséről bár nincsenek információk én mégis azt javaslom figyeljétek a jelenleg 7600 Ft-on álló árverést.

planethod-70-es-evek-szovjet-ipar-tavos-jateka-ritka-kek-szinben-ea7b_4_big.jpg

Planetohod távirányítós holdjáró - Ismét egy elektromos játék, de ezúttal az egykori Szovjetunióból, ahonnan szinte özönlöttek az egykori szocialista országokba a különböző formájú és kidolgozású holdjárók.
Ezek közé tartozott a ma bemutatásra kerülő darab is, ami egészen szép és működőképes állapotban maradt meg.
Ha nincs még ilyen a gyűjteményetekbe, akkor érdemes lesz figyelnetek a 10.000 Ft-ért hirdetett játék aukcióját.

schenk-var-nem-utangyartott-ca7b_1_big.jpg

Schenk vár - A Schenk játékokat a 70-es, 80-as években mindenki ismerte. Akkoriban gyakran használtuk együtt a Playmobil figuráinkkal a Schenk figuráit, épületeit, járműveit és kiegészítéseit.
Most egy csodálatos állapotban megmaradt eladó vár keresi új gazdáját, amire akár Ti is lecsaphattok. A fényképek magukért beszélnek, így nekem csak az 5000 Ft-os legkisebb ajánlható árat kell veletek megosztanom.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7316686932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása