Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.32.hét
2021. augusztus 09. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.32.hét

Szokatlan módon hétfőn jelentkezem a megszokott Heti TOP5 ajánló rovattal, amelyben igyekszem a hazai aukciós oldalak kínálatából jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlani a figyelmetekbe.
Ezúttal is ráakadtam pár érdekes régi játékra, így azt javaslom ezúttal is tartsatok velem a rovatban!

ites-tank-a07b_1_big.jpg

Ites elemes harckocsi - A cseh Ites céget nem kell különösebben bemutatnom sem a gyűjtőknek, sem pedig azoknak akik a 70-es években voltak gyerekek.
Az ITES számtalan klasszikus és mára kultikus játékot készített, amelyek közé az elemes harckocsi is tartozott. Most egy szép állapotban megmaradt működőképes darabot hirdetnek eladásra az egyik aukciós oldalon, amelytől az eladója a komment szerint 10.000 Ft körüli áron válna meg. Ha érdekel benneteket a játék, akkor érdemes figyelnetek az aukciót.

lemezarugyari-kozlekedesi-palya-a07b_1_big.jpg

Közlekedési játék - Ha a Lemezárugyár játékairól ejtünk szót, akkor mindenképpen meg kell említeni a Közlekedési játékot, amellyel sokan találkoztunk gyerekként.
A virtuális Budapest forgalmát kellett irányítani a játékban, ahol felhúzható autók és buszok köröztek az útvonalakon és nekünk kellett irányítani a forgalmat, hogy a lehető legkevesebb baleset történjen.
Igazi klasszikus darab ahogy azt említettem azonban ritkán találni szép állapotú változatot. Most egy ilyenen akadt meg a szemem, amihez nincsenek meg a táblák és a felhúzókulcs, de ennek ellenére ajánlom a figyelmetekbe,
A játék 1500 Ft-os áron került fel, de 8000 Ft-ért azonnal el is hozható.

anker-fiat-127-a07b_1_big.jpg

Anker FIAT 127 - A Fiat 127-es korának egyik legklasszabb kisautója volt. Persze ennek az autónak is elkészült a lendkerekes változata számunkra is elérhetően az NDK Ankernek köszönhetően.
A műanyag kisautó akkoriban számos társával együtt elérhető volt. Most egy ilyen szép kisautóra akadtam rá, amit 1500 Ft-os kikiáltási áron hirdetnek.
Ha szeretnék egy morzsát a 80-as évek játékaiból, akkor a lendkerekes Fiat 127-est nektek találták ki.

kadar-kor-retro-magyar-gyermekjatek-az-1970-es-evekbol-panel-hazepitojatek-b07b_1_big.jpg

Panel házépítőjáték - Ismét egy olyan játék amivel már többször is találkozhattatok a blogon. A budapesti Műanyagipari KTSZ által gyártott Panel Házépítőjátékról már cikket és videót is láthattatok az oldalon.
Most egy eladó darabot ajánlok a figyelmetekbe. Ha szeretnétek egy igazi szocialista játékkal gazdagítani a gyűjteményeteket, akkor érdemes lehet figyelnetek az aukciót.

retro-lemez-geppisztoly-kerrego-hangot-ad-807b_1_big.jpg

Lemezből készült géppisztoly - A különböző pisztolyok és gépfegyverek szerves részét képezték a játékainknak a 70-es, 80-as években.
Elég ha csak a Lemezárugyár által gyártott géppisztolyra vagy a vásárokban árult patronos pisztolyokra gondoltok. Persze azért voltak más gyártók is hasonló termékekkel jelen a piacon. Ilyen volt a most eladásra kínált dobtáras géppisztoly is, ami egészen jó állapotban maradt meg.
A fegyver bár kopott, de azért még működik.
Ennek köszönhetően azt hiszem az eladó által kért 3300 Ft-os ár nem is mondható magasnak.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8216655202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása