Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.31.hét
2021. augusztus 01. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.31.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem nektek érdekes és különleges régi játékokat választani.
Ezúttal is ráakadtam néhány érdekesebb darabra, így azt hiszem ma is érdemes lesz velem tartanotok a régi játékok világába.

retro-regi-orosz-teherauto-norma-es-egy-szemelyauto-nincsenek-tesztelve-9c6b_1_big.jpg

Szovjet játékautók - Két régi elektromos játékon akadt meg a szemem. Az egyik a mindenkinek ismerős Norma dömper, míg a másik egy RC irányítású érdekes formájú kisautó.
A két autó működéséről nincsenek információk, de valószínűleg komoly bajuk nem lehet. Mind a két autó egy kicsit hiányos, de nem menthetetlen.
A licit 10.000 Ft-ról indul.

dmsz-faros-busz-1967-ec6b_1_big.jpg

DMSZ Ikarus - A DMSZ játékok rendkívül népszerűek a gyűjtők körében. Az egykor kicsit lenézett és kevésre tartott műanyag játékok mára a gyűjtemények értékes darabjainak számítanak.
A legértékesebbnek a Csepel Bulldog és 'faros' Ikarus számít. Most ez utóbbi kerül kalapács alá egészen szép és vállalható állapotban.
A kék műanyag buszért a licit jelenleg 13.000 Ft-on áll.

sok-retro-lemezauto-egyben-7d6b_4_big.jpg

Lemezautók - Egy igazi kincsesbányára akadtam, amikor ezt a lemezautó csomagot megtaláltam. Itt aztán mindenből van egy kicsi. Található itt kínai, magyar, NDK és cseh kisautó is, amelyek között olyan kultikus darabok is megtalálhatóak mint a Lemezárugyár által készített Jaguar és Packard.
Ha kedvelitek a régi játékokat és még szerettek is barkácsolni, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 7000 Ft-on álló aukciót.

lemezarugyar-regi-idok-jatekai-csomag-torpeauto-csibe-kutyanyelv-persely-stb-0e6b_1_big.jpg

Lemezjáték csomag - Ismét egy adagnyi játék, ami az előző ajánlat után már annyira nem is meglepő. Ezúttal ismét lemezjátékokat ajánlok a gyűjtők figyelmébe.
Ebben a csomagban megtalálható néhány Lemezárugyáras játék és pár külföldön készült játék is.
Persze akad köztük hiányos és sérült játék is, de mivel az ár jelenleg 11 Ft, így azt gondoltam érdemes lehet figyelnetek az aukciót.

retro-golyos-foci-2e6b_4_big.jpg

Focis türelemjáték - A gyerekkoromban elég gyakran találkoztam az aprócska türelemjátékokkal, ahol mindig valami feladatot kellett teljesíteni.
A kedvencem a focis türelemjáték volt, ahol egy golyót kellett a nehéz pályán a kapu felső sarkába billegtetni. A feladat csak elsőre tűnt könnyűnek, de valójában igen nehéz dolog volt.
Természetesen a haverokkal rettenetes mennyiségűt játszottunk a szünetekben ilyen játékokkal és közben kvarcórán mértük az időt :)
Most Ti is nosztalgiázhattok egyet egy focis türelemjátékkal és ehhez annyi a dolgotok, hogy lecsaptok a 2000 Ft-ért hirdetett játékra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9516644802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása