Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.30.hét
2021. július 25. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.30.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Szerencse ezúttal is mellém állt, így ráakadtam néhány tényleg érdekes játékra a 70-es, 80-as évekből amelyekkel akár Ti is gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket.

Tartsatok velem ezúttal is!

ites-tavos-mercedes-c111-bc6b_1_big.jpg

ITES Mercedes C111 - Az ITES által gyártott távirányítós autók mindig különlegesek voltak. Talán a legérdekesebb a rendkívül igényesen elkészített Mercedes C111-es volt, ami fehér színével, felfele nyíló ajtóival bennünket gyerekeket teljesen elvarázsolt akkor.
Most egy eladó darabra csaphattok le aukció keretében. A játékra ráfér egy alapos takarítás, a kormányzás jelenleg nem működik és a motor is egy kicsit zsákbamacska. Ennek ellenére én azt mondom, hogy érdemes figyelnetek az aukciót, hiszen a kocsinak nincsenek javíthatatlan hibái.

regi-retro-trafikaru-mentholos-volt-szipka-276b_3_big.jpg

Mentolos játékszipka - A trafikok egyik slágere volt a gyerekeknek készült aprócska szipka, ami a cigarettát imitálta. Ezt is lehetett szívni és akkor mentolos ízt éreztünk a szánkban.
Nagyon vagány dolog volt ez gyerekkorunkban és számolatlanul vásároltuk is magunknak ezt a műanyag játékot. Érdekes, hogy szinte teljesen eltűntek ezek a régi szipkák, így különösen érdekes hogy ráakadtam egy eladó darabra. 
A licit jelenleg 300 Ft-on áll, de mentolos ízre már ne számítsatok :)

retro-lemez-jatek-fegyver-puska-eb6b_1_big.jpg

Lemezből készült fegyver - Gyerekkorunkban lényegében két lemezből készült fegyverrel találkoztunk. Az egyik a Lemezárugyár gépfegyvere volt, a másik pedig a képen látható fegyver amit kék és szürkés színekben lehetett megvásárolni.
Most ebből került elő egy szép állapotban megmaradt darab, amiben egy csavart kell talán csak pótolni.
A licit jelenleg 11 Ft-on áll, így érdemes lesz nektek is beszállnotok!

western-figurak-e96b_1_big.jpg

Gumi cowboy figurák - Nekem NDK-s játéknak rémlenek ezek a figurák. Gyerekkoromban nekem is volt néhány darab, amelyek között indiánok és cowboyok is megtalálhatóak voltak.
A szépen festett régi figurák mára teljesen eltűntek sajnos, de most hat darab cowboyt beszerezhettek egészen jó áron. Az aukció jelenleg 600 Ft-on áll, így érdemes figyelnetek az aukciót.

regi-rex-asztal-jatek-b66b_12_big.jpg

Rex asztal - Az én gyerekkoromban az egyik kedvenc játékunk a rex volt. Ez a golyós ügyességi játék nagyon szórakoztató volt és gyerekeknek készült méretben is megvásárolható volt.
Most egy ilyen asztalra akadtam rá, amihez két dákó és egy golyó van tartozékként. Sajnos a gomba és négy golyó hiányzik, de valószínűleg ezeket azért lehet pótolni.
A licitre 500 Ft-os ajánlattal jelentkezhettek be jelenleg.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6816638018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2021.07.29. 08:06:05

"Az aukció jelenleg 600 Ft-on áll, így érdemes figyelnetek az aukciót."

Volt nekem is ilyen, ezért tudom, hogy ki van mindegyik kezéből nyiszálva a lasszó. Így szerintem értéktelenek.
süti beállítások módosítása