Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.28.hét
2021. július 11. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.28.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott és kedvelt Heti TOP5 rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezúttal is szétnéztem a különböző webes felületeken és ismét találtam öt érdekes régi játékot, amivel szerintem érdemes lesz a gyűjteményeteket gazdagítani nektek is.

Tartsatok velem ezúttal is!

lemezjatek-toldi-250-traktor-olyan-mint-a-dutra-lemezarugyari-e36b_2_big.jpg

Toldi óraműves traktor - Egészen biztosan nagyon sokan emlékeztem még a sárga és zöld színben pompázó felhúzható szerkezettel ellátott Toldi 250-es traktorra.
A játék annyira hozzátartozott a 70-es évek óvodai képéhez, hogy sokunk emlékezetében élénken megmaradt a hatalmas kerekekkel rendelkező traktor.
A játék lemezből készült, belül pedig egy óraműves szerkezet volt benne megtalálható, aminek köszönhetően a traktor a felhúzás után egészen messzire eljutott elég nagy sebességgel.
Manapság már egyre ritkábban találkozni ilyen játékokkal, így ezért is merem a figyelmetekbe ajánlani ezt a működésképtelen darabot, ami játékra már nem alkalmas, de azért dísznek simán befér egy gyűjteménybe.
Az ár 12.100 Ft jelenleg.

retro-jatekcsomag-1-ft-indul-526b_5_big.jpg

Játékcsomag - Nem kell nagy fantázia, hogy eltaláljam ez bizony egy lányos játékcsomag. Bár a gyűjtők nagyobbik része a fiús játékokra ugrik érthető okokból, azért talán van köztetek hozzám hasonló mindenre fogékony gyűjtő is.
Ebben a csomagban van varrógép, mérleg, játékbolt felszerelés és egy csomó bababútor is, sőt még néhány PEBE kisautót is látni a képeken.
Az egész csomagért az eladó minimum 1400 Ft-ot szeretne kapni.

norma-hi-hi-cirkuszkocsi-cccp-lemezjatek-766b_1_big.jpg

Norma elemes cirkuszos kocsi - Egy igazi klasszikus szocialista játék amit a figyelmetekbe ajánlok. A kiváló állapotban megmaradt lemezből készült Norma cirkuszos kisautó az egykori Szovjetunióban készült.
Az állapota tökéletes és ezt jó lenne így meg is őrizni. Remélem egy gyűjtő csap majd le az 1 Ft-os aukción kínált játékra.

regi-orosz-tavos-auto-c46b_2_big.jpg

Távirányítós szovjet kisautó - Egy igazi kuriózumon is megakadt a szemem a böngészés során. Ez a szovjet távirányítós kisautó még kurblis megoldással volt felszerelve.
A gyakorlott szemeknek azonnal feltűnik a hiányzó tető és szélvédő. Ennek ellenére ajánlom a figyelmetekbe ezt a játékot, mert nem jön mindennap szembe veletek az aukciós oldalakon.
A licit 15.000 Ft-ról indul.

hazibarkacs-trolibusz-1950es-evek-a36b_2_big.jpg

Trolibusz - A 60-as években a szülők sok esetben kreatívan igyekeztek megoldani, hogy a gyerekek hozzájussanak kedvenc játékukhoz.
Ehhez akkoriban nem is volt szükség semmi másra mint egy ügyes kezű apukára, aki elkészített a kívánt játékot. Valószínűleg ez a trolibusz is így készült. Az eladó leírása alapján kartonból készült talán, de mindenképpen érdekes darab.
Ilyen biztosan nincs minden gyűjtőnek...A licit 3500 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4116623082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása