Régi játékokkal is van munka 10. - 6.rész
2021. július 09. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 10. - 6.rész

rjvm10_6_1.JPG

Ahogy azt megszokhattátok időnként egy-egy régi játék megújulását követhetitek figyelemmel a blogon. A Régi játékokkal is van munka rovatban megújult már távirányítós kisautó, bolygókerekes autó, RC irányítású autó és számtalan Matchbox, SIKU, Metalcar és Majorette kisautó is.
Ezúttal a PIKO által gyártott Jumbo munkagépet vettem kezelésbe, ami nagyon sok hibával és hiányossággal várt engem. A Jumbon végzett munka ennek köszönhetően legalább annyira felújítás mint átalakítás, de azért mindenképpen érdemes követni a folyamatot nektek is.

Az első részben a játékot kívülről vettem szemügyre és a terveimet vázoltam, míg a második részeben egy alapos takarításon esett át ez a régi játék, míg a harmadik részben a tervezett felépítményt ismerhettétek meg, a negyedig részben el is készült a tervezett markolós felépítmény a játékhoz, míg az ötödik részben a villanymotorra és az alvázra fordítottam figyelmet.

A mai részre nem maradt más hátra mint összeépíteni a járművet és élesben is kipróbálni azt. Az összeépítés művelete nem túlságosan bonyolult, mivel összesen egy alátétet kellett nyomtatnom, ami a belső részén fogja majd meg a markolós felépítményt a karosszériához.
Elsőre arra gondoltam, hogy csavaros megoldást alakítok ki. Az alátétet kifúrom és a tengelybe menetet fúrva egy csavar segítségével rögzítem majd a két alkatrészt egymáshoz, de végül a jóval egyszerűbb ragasztásos megoldás mellett tettem le a voksomat (ha nem válna be, akkor még mindig lehetőségem lesz a fúrásos rögzítést bevetni).
Ezt követően már nem is volt más dolgom mint az alvázat és a felépítményt összeilleszteni - szerencsére ez nem egy bonyolult művelet és még csavarozással sem jár és máris jöhetett az elemes próba.

A játék szerencsére tökéletesen üzemel. Az biztos, hogy még egy ilyen PIKO Jumbo nincs az országban és azt hiszem egészen jól sikerült megmentenem egy amúgy erőteljesen hiányos játékot.
A múzeumban majd persze ezzel a darabbal is találkozhattok és véleményem szerint egészen jól mutat majd az eredeti dömperes játék mellett.

Ne aggódjatok hamarosan újabb régi játékot próbálok meg felújítani a blogban, így érdemes lesz figyelemmel kísérnetek a jövőben érkező pénteki bejegyzéseket.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2716615558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása