Régi játékokkal is van munka 10. - 4.rész
2021. június 25. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 10. - 4.rész

rjvm10_14.JPG

Ahogy azt megszokhattátok a pénteki napon szokás szerint a régi játékok felújításával foglalkozom. A Régi játékokkal is van munka rovatban volt már távirányítós kisautó, bolygókerekes játék, RC terepjáró és számtalan kisautó ami megújulva került fel a polcra néhány hét leforgása alatt.
Ezúttal egy PIKO Jumbo elemes munkagép átalakulását követhetitek nyomon az oldalon, amelynek most érkeztünk el a negyedik részéhez.
Az 
első részben a játékot kívülről vettem szemügyre és a terveimet vázoltam, míg a második részeben egy alapos takarításon esett át ez a régi játék, míg a harmadik részben a tervezett felépítményt ismerhettétek meg.

A múlt héten megismerhettétek a terveket és már akkor ígéretet tettem nektek, hogy a héten a nyomtatás fog következni.
A terveken már láthattátok, hogy az alkatrészek úgy lettek elkészítve, hogy az egyes elemek összekapcsolhatóak és mozgathatóak legyenek.
Ehhez persze hosszú út vezetett.
Első lépésben a felépítmény alapját készítettem el, ami viszonylag egyszerű feladat volt. Itt csak arra kellett figyelnem, hogy a Jumbo sárga műanyagján található furatba megfelelő méretű tengelyt alakítsak ki a modellen, ami majd a forgást biztosítja a megfelelő rögzítést követően.
Ezután jöhettek a különböző alkatrészek.
Elsőnek a fülke készült el, majd ezt követte a két részből álló gém, majd pedig a markolókanálra fordítottam energiát.
Miután minden alkatrész elkészült jöhetett az összeszerelés. A nyomtatásnál igyekeztem arra figyelni, hogy egyetlen egy alkatrész se kerüljön fel laza illesztéssel, mert akkor az egész felépítmény lötyögne és mozogna minden irányba.
Itt sikerült egy kicsit túlzásba esnem, aminek eredmény az lett, hogy az összeépítés előtt minden alkatrészt meg kellett egy kicsit csiszolni, a furatokat felfúrni, stb...
Végül csak összeállt a markolós felépítmény, ami egy próba összeszerelésen is átesett, így ezt követően jöhetett az ismételt szétszerelés és a festés.
Az általam használt PLA anyag nagyon jól festhető, így már csak a színeket kellett kitalálnom.
Úgy gondoltam nem nagyon fogok eltérni a játék színvilágától, így a felépítmény alapja szürke, a gém fekete, míg a kanál sárga festést kapott. Úgy gondolom ez a három szín tökéletesen illik a játékhoz is.

Ezt követte a végleges összeszerelés, amihez csavarokat használtam. Ezek segítségével kellően szorosra tudtam állítani a markoló mozgó elemeit, így tényleg csak akkor mozdulnak meg azok ha én is úgy akarom :)
Persze a kész felépítmény még nem került fel a játékra, de a következő részek valamelyikében elfoglalja majd a végleges helyét.
Ezért is javaslom azt, hogy tartsatok velem a következő részekben is, hogy ne maradjatok le a játék megújulásának egyetlen lépéséről sem.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9616605002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása