Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.21.hét
2021. május 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.21.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben ismét igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezúttal ismét találtam érdekes játékokat, amelyekért érdemes átolvasnotok a bejegyzést.

Tartsatok velem és ha úgy gondoljátok licitáljatok Ti is a játékokra!

lemezarugyari-piros-holdauto-d85b_1_big.jpg

Lemezárugyári Holdautó - Egy igazán ritkának számító játékot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Tudom sokan csak legyintenek, hogy egy újabb Holdautó, de azért ezúttal egy kicsit többről van szó.
A Holdautó alapvetően kék színben készült és a piros vagy a zöld változat meglehetősen ritkának számít. Ez a játék pedig mint ahogy a képeken is láthatjátok piros színben tündököl. A szokásos hiányosságok persze itt is megvannak (fúvóka, antenna), de ezek a mai technikával percek alatt pótolhatóak.
Említettem, hogy a játék ritka és ennek köszönhetően nem is számít olcsó darabnak. Jelenleg 29.000 Ft-os licittel lehettek nyerők az aukción.

regi-lemezjatek-rugos-foci-szovjet-orosz-045b_1_big.jpg

Szovjet rugósfoci - A rugós foci játékokat különösebben nem kell bemutatni azoknak akik gyűjtik a régi játékokat.  Szinte minden országban készültek ilyen játékok, de azért minőségben a magyar változat verhetetlennek bizonyult.
Most egy szovjet verziót ajánlok a figyelmetekbe, ami lemezből készült játéktérrel és kicsit elnagyolt figurákkal várta a gyerekeket. Sajnos az egyik kapu hiányzik a játékhoz, de ezt a mai technikával könnyedén lehet pótolni.
Ha szeretnétek egy ilyen a gyűjteményetekbe, akkor nincs más dolgotok mint lecsapni az 1500 Ft-ért árult játékra.

regi-golyos-szamologep-15-16-cm-685b_1_big.jpg

Golyós számológép - Nekem volt még gyerekkoromban golyós számológépem :) Ez persze manapság már furcsának tűnik, de akkoriban teljesen természetes volt hogy kaptunk ilyesmit a szüleinktől.
Az Abacusnak is nevezett golyós számológéppel meglepően könnyen lehetett számolni. Persze manapság már eljárt felette az idő, de a gyűjtők számára azért érdemes lehet egy-egy szebb darabot beszerezni ebből a régi kincsből is a gyűjteménybe.
A képen látható darabért 1500 Ft-ot szeretne kapni az eladó, ami egyáltalán nem számít soknak.

tengeri-gyorsnaszad-hajomodell-epito-1-sz-40x27-cm-regi-jatek-ezermester-es-uttorobolt-vallalat-f75b_9_big.jpg

Tengeri gyorsnaszád papírhajó - Egykor nagyon népszerűnek számítottak a különböző papírból megépíthető modellek. Ezek közül néhány épületet már be is mutattam nektek a blogon.
Ezúttal egy hajón akadt meg a szemem, amit az Ezermester és Űttörőbolt Vállalat készített és egy tengeri gyorsnaszádot lehetett belőle építeni.
A játék doboza erőteljesen viseletes, de a lapok kiváló állapotban és érintetlenül maradtak meg.

mini-autoverseny-elzett-muvek-lemezarugyar-d25b_3_big.jpg

Lemezárugyár Autóverseny - A Lemezárugyár is készített autóverseny játékot nekünk gyerekeknek a 80-as években. A játékban két kötött pálya volt, ahol egy spirált forgatott egy-egy villanymotor és ezeken a spirálokon haladt előre az autónk.
Meglehetősen hangos, akadozós játék volt, de sokkal olcsóbban lehetett hozzájutni ehhez a játékhoz mint az Ites vagy a Prefo autópályáihoz.
Akkoriban nem gondoltuk volna, hogy valamikor sokat fog érni ez a műanyagból és fém lemezekből épített játék. Pedig azóta jócskán megnőtt ennek a játéknak is az ára. A most bemutatásra kerülő darabhoz minimum 10.000 Ft-os licitet kell tennetek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5316569384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása