Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.18.hét
2021. május 02. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.18.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem figyelmetekbe ajánlani érdekes régi játékokat.
Szerintem ezen a héten is a horgomra akadt néhány különlegesség, így érdemes lesz most is velem tartanotok.

retro-jugoszlav-muanyag-jatek-telefon-eredeti-dobozaban-825b_1_big_1.jpg

Mehanotehnika Játéktelefon - Az elmúlt napokban megmutattam nektek egy Mehanotehnika játékot és már akkor beszéltem nektek róla, hogy a cég számtalan játékot gyártott az egykori Jugoszláviában.
Ezek közül a játékok közül leginkább itthon a távirányítós autókkal és a játéktelefonokkal találkozhattunk. Most ez utóbbiból mutatok nektek egy megmaradt darabot, aminek érdekessége hogy eredeti doboza is megvan.
A játékra bőven ráfér majd egy takarítás, de ezt már az új tulajnak kell megejtenie majd. A telefonért minimum 5000 Ft-ot szeretne kapni az eladója.

regi-gyermek-jatek-varrogep-az-50-es-evekbol-eredeti-dobozaban-b25b_1_big.jpg

Liliput varrógép - A lányoknak készült varrógépek már elég régóta népszerű játékoknak számítottak. A gyakoribb megjelenésük valamikor a 40-es, 50-es évekre tehető.
Ekkor készült a kézzel hajtható Liliput varrógép is, amiből most Ti is megszerezhettek a gyűjteményetekbe egy példányt. A régi játékért az eladó 7500 Ft-ot szeretne kapni.

autoskartya-autokvartett-125b_5_big.jpg

Autókvartett (kék) - Elég régen ajánlottam már a figyelmetekbe autóskártyát, de most megakadt a szemem egy kék hátlapos Autókvartett paklin.
Tudjátok ez az a csomag, amiben az Apal Corsa is megtalálható többek között. A pakli alapvetően nincs rossz állapotban és még az eredeti csomagolást is megkapjátok a paklival.
A licit jelenleg 300 Ft-on áll.

regi-jatek-barkacskeszlet-825b_1_big.jpg

Barkácskészlet - Amíg a lányoknak a gyártók babákat, bútorokat, háztartási eszközöket készítettek játék formában, addig a fiúk tankokkal, autókkal vagy éppen barkácskészletekkel tudták múlatni az időt.
A barkácskészletekből számtalan változat volt megvásárolható. Most egy szovjet verziót ajánlok a figyelmetekbe, amiben van fűrész, gyalu, kalapács és harapófogó is.
Igazi ritkaság ez az asztalos készlet, amiért az eladó minimum 1500 Ft-ot szeretne kapni.

balaton-rt-es-riziko-retro-tarsasjatek-225b_9_big.jpg

Balaton Rt és Rizikó társasjáték - Amiért megakadt a szemem a két társasjátékot tartalmazó csomagon az a Balaton Rt. volt. A hazai gyártású játék nem túl gyakran tűnik fel, míg a Rizikó azért valamivel gyakoribb társas.
A Rizikó leginkább pótlásra alkalmas, azonban a Balaton Rt. hiánytalan állapotban maradt meg. Ha áttudtok lépni a doboz használtságán, akkor érdemes lehet megmenteni a gyűjteményetek számára ezt az értékes régi hazai társasjátékot is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1916520218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása